نکسترو
پژوهشگران مطرح كردند

کنترل دیابت با چای و قهوه و تمرین هوازی

کنترل دیابت با چای و قهوه و تمرین هوازی

پژوهشگران کشور در یک مطالعه پژوهشی با محوریت بیماری مزمن دیابت نوع دو، استفاده از تمرینات هوازی را در کنار مصرف مکمل کافئین که در چای و قهوه به میزان مناسبی یافت می شود، برای مبتلایان به بیماری فوق سفارش کرده اند.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، دو ماده لپتین و آدیپونکتین که توسط بافت های احشایی داخلی ترشح می شوند، نقش مهمی در تنظیم عملکرد قلبی-عروقی، آبشار التهابی، تعادل سوخت و سازی و سبب شناسی دیابت داشته و بنا بر این بسیار مورد توجه پژوهشگران هستند. در تحقیقات نشان داده شده است افرادی که بطور خاص با بیماری سرخرگ کرونری شدید، چاقی شکمی و دیابت دست وپنجه نرم می کنند، گرفتار کاهش غلظت آدیپونکتین و افزایش سطوح لپتین در گردش می شوند.

بگفته متخصصان، لپتین بعنوان ژن ضد گرسنگی و هورمون افزایش دهنده هزینه انرژی و در مقابل، آدیپونکتین هورمون تنظیم کننده متابولیسم گلوکز و اکسیداسیون چربی، درکل بعنوان تنظیم کننده های پایداری انرژی در بدن دارای اثرات متضادی بر التهاب تحت بالینی و مقاومت به انسولین هستند و نقش خاصی در بیماری دیابت بازی می کنند. تعدادی از تحقیقات پیشنهاد می کنند که بررسی نسبت لپتین به آدیپونکتین یا اصطلاحاً نسبت LAR می تواند ابزار مفیدی برای مطالعه سندرم متابولیکی و خطر طبقه بندی افراد باشد. ارزیابی این نسبت می تواند بعنوان یک نشانگر زیستی جدید و قوی برای اندازه گیری اثربخشی درمان های ضد دیابتی سودمند باشد.

در همین خصوص، پژوهشگران کشورمان از دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی این شهر، یک مطالعه پژوهشی را انجام داده اند که در آن تلاش شده نسبت لپتین به آدیپونکتین (LAR) در مردان مبتلابه دیابت نوع دو با بهره گیری از ترکیب کافئین و تمرین هوازی متعادل گردیده و از این طریق بر کاهش عوارض دیابت اثرگذار باشد.

این تحقیق با مشارکت 32 مرد مبتلابه دیابت نوع دو انجام شده است. این افراد به مدت دو ماه در یک دوره تمرینات هوازی شامل 3 جلسه در هفته راه رفتن نوارگردان به میزان 1.5 ساعت در هر جلسه شرکت کرده و همین طور به مصرف منظم مکمل کافئین پرداختند.

نتایج این تحقیق نشان داد که تجویز دوماهه مکمل کافئین و تمرین هوازی به ضرورت مجزا یا همراه با یکدیگر، می تواند تأثیر مناسبی بر بهبود نسبی فاکتورهای لپتین و آدیپونکتین و همین طور نسبت آنها در افراد دیابتی داشته باشد. بر طبق این نتایج، استفاده هم زمان از دو روش بالا تأثیرات بهتری را خواهد داشت.

دراین باره، بهرام جمالی قراخانلو، محقق گروه علوم پایه دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دو همکار دیگرش اعلام نموده اند: «تجویز دو ماه مکمل کافئین به تنهایی و یا همراه با تمرینات هوازی توانست به ترتیب سبب کاهش و افزایش مدلول دار در لپتین و آدیپونکتین شود».

بگفته آنها، «البته آثار ترکیبی این دو روش بمراتب، مداخله مناسب تری در تغییر فاکتورهای مورد مطالعه بود. همچنین، نسبت LAR بطور مطلوبی در همه گروههای مورد مطالعه به میزان قابل توجهی کم شده بود که نشانگر تأثیر مناسب روش های فوق در کاهش تبعات دیابت است».

باتوجه به یافته های مطالعه انجام شده می توان نتیجه گرفت که مصرف توأمان کافئین در کنار فعالیت هوازی، ترکیب مناسبی در جهت تعدیل نسبت لپتین به آدیپونکتین سرمی خون است.

جمالی قراخانلو و همکارانش باتوجه به نتایج حاصل از پژوهش خود معتقدند: «با در نظر گرفتن جوانب احتیاط می توان به افراد مبتلابه دیابت نوع دو پیشنهاد کرد که بمنظور تعدیل در بعضی فاکتورهای بالا رفته هورمونی و گلایسمیک در رابطه با بیماری فوق، از انجام کارهای هوازی در ترکیب با مکمل دهی کافئین استفاده نمایند».

این یافته ها در قالب یک مقاله علمی پژوهشی در «مجله دیابت و متابولیسم ایران» انتشار یافته اند. این نشریه وابسته به پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی تهران بوده و با همکاری انجمن غدد درون ریز به چاپ می رسد.



1400/09/06
21:08:10
5.0 / 5
1083
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد