تغییر در درمان سرطان سینه با فناوری نانو
نکسترو: هر ساله بالاتر از 2.3 میلیون زن در سرتاسر جهان به سرطان سینه مبتلا می شوند. مقاله ای که بتازگی در مجله Personalized Medicine پخش شده، به بررسی این مساله می پردازد که چگونه نانوذرات می توانند درک و درمان این بیماری را متحول کنند.
به گزارش گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، جوزفین بی. اوهلر، دانشجوی پزشکی دانشگاه جیمز کوک، به همراه دکتر هوگو آلبرشت از مرکز نوآوری داروسازی دانشگاه استرالیای جنوبی این مقاله را تألیف کرده اند که به بررسی این مساله می پردازد که چگونه فناوری نانو می تواند مراقبت از سرطان را دقیق تر، شخصی سازی شده تر و مؤثرتر کند.
اوهلر در این خصوص گفت: در صورتیکه درمان سرطان سینه پیشرفت های زیادی کرده است، هنوز به روش های بهتری برای رساندن درمان بطور مستقیم به تومور و کاهش عوارض جانبی نیاز داریم.
وی همین طور از این که شاهد همکاری دانشمندان از کشورهای مختلف برای یافتن روش های هوشمندتر و هدفمندتر در تشخیص و درمان سرطان بود، بسیار الهام گرفته است.
اوهلر اضافه کرد: این مقاله توضیح می دهد که نانوذرات بوسیله هدف گذاری غیرمستقیم، با بهره گیری از رگ های خونی نشت کننده، در بافت سرطانی جمع می شوند، یا بوسیله هدف گذاری فعال که در آن به مارکرهای سلول های سرطانی متصل می شوند، به تومورها می رسند.
این رویکرد امکان هدف گذاری دقیق سلول های سرطانی را فراهم می آورد، در صورتیکه تماس سلول های سالم کاهش پیدا می کند. این تکنیک همین طور به پژوهشگران این امکان را می دهد که داده هایی از تومور جمع آوری کنند، که می تواند در سفارشی سازی درمان برای هر بیمار کمک نماید.
این مقاله به نقش نانوذرات در ایمنی درمانی نیز پرداخته است، نگاهی که به سیستم ایمنی کمک می نماید تا سرطان را شناسایی کرده و به آن حمله کند. استفاده از نانوذرات برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی در روبرو شدن با سرطان، خصوصاً با عوارض جانبی کمتر نسبت به درمان های سنتی، توجه زیادی را جلب کرده است.
با این حال، هنوز چالش هایی وجود دارد که این فناوری ها باید قبل از استفاده گسترده حل شوند، همچون تولید مقیاس بزرگ نانوذرات، درک نحوه توزیع آنها در بدن و گرفتن مجوزهای نظارتی که باید به آن پرداخته شود.
اوهلر می گوید: درمان های مبتنی بر نانوذرات نیاز به آزمایشات دقیق پیش از استفاده بر روی بیماران دارند، اما تعدادی از آنها هم اکنون در آزمایشات بالینی هستند و چند مورد هم تأیید شده اند. پیشرفت های واقعی درحال وقوع است.
منبع: نكسترو
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب