نکسترو
در یك مطالعه عنوان شد

ضرورت توجه به سلامت اجتماعی نانوایان

ضرورت توجه به سلامت اجتماعی نانوایان

به گزارش نکسترو پژوهشگران با بررسی سلامت اجتماعی نانوایان، عنوان کردند که این قشر از جامعه احتیاج به توجه بیشتری در حوزه سلامت اجتماعی دارند.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، مفهوم سلامتی بر مبنای تعریف سازمان جهانی بهداشت دارای سه بُعد جسمی، ذهنی و روانی است. تا کنون ابعاد سلامت جسمی و روانی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند؛ اما بعد اجتماعی احتیاج به توجه بیشتری دارد.

منظور از سلامت اجتماعی، ارزیابی و شناخت فرد از چگونگی عملکردش در اجتماع و کیفیت روابطش با افراد دیگر، نزدیکان و گروه های اجتماعی است. سلامت اجتماعی در هفت مولفه تعامل اجتماعی، مسئولیت پذیری اجتماعی، وظیفه شناسی، نگرش به جامعه، همدلی، روابط خانوادگی و مشارکت اجتماعی بررسی می شود.

با توجه به اهمیت سلامت اجتماعی، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با انجام مطالعه ای سلامت اجتماعی نانوایان را مورد بررسی قرار دادند. چون که شاغلان نانوایی در عین اینکه در بطن جامعه حضور دارند، اما به نحوی از بطن جامعه جدا هستند. این قشر از جامعه به علت ساعات کاری متناوب، منتشر بین ساعات اولیه بامداد تا پاسی از شب، تعامل زیادی با دیگران ندارند.

این مطالعه به صورت مقطعی از مهرماه تا اسفندماه ۱۳۹۶ انجام شد و پژوهشگران ۴۶۹ نفر از نانوایان شاغل در نانوایی های سنتی شهر اصفهان را با استفاده از پرسش نامه مورد بررسی قرار دادند.

نتایج به دست آمده از این بررسی نشان داد که سطح نمره سلامت اجتماعی اغلب نانوایان مورد بررسی در حد ضعیف است.

پژوهشگران این مطالعه می گویند: به نظر می آید این نوع شغل و سطح ارتباطی-تعاملی آن با اجتماع سبب می شود فرد حالتی از انزوای اجتماعی پیدا کرده و گاهی خویش را به غیر از اجتماع احساس کند.

در این مطالعه مشخص شد که بین سن و سابقه نانوایان و سلامت اجتماعی آنها، رابطه مثبتی وجود دارد و با بالا رفتن سن و سابقه آنها، سلامت اجتماعی آنها افزایش می یابد.

همچنین عنوان شد که سلامت اجتماعی افراد متاهل و افراد با وضعیت درآمد متوسط بیشتر از افراد مجرد و افراد با وضعیت درآمد پایین است.

پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد می کنند مداخلاتی مثل باز طراحی محیط کاری صورت گیرد تا سطح تعامل نانوایان و مردم همزمان با رعایت بهداشت مواد غذایی افزایش یابد. همینطور اجرای برنامه های افزایش دهنده فعالیتهای اجتماعی برای نانوایان صورت گیرد.

این محققان معتقدند که بهبود فضای کسب و کار نانوایان از راه پیگیری های سیاسی-اجتماعی جهت افزایش درآمد آنها و کاهش اقدامات تعزیری-تنبیهی ارگان های دولتی، احیانا سبب ارتقای سطح بهزیستی اجتماعی نانوایان می شود.

در این تحقیق پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از جمله؛ سید هاشم ابوترابی؛ کارشناس ارشد رفاه اجتماعی، مصطفی امینی رارانی؛ دکتری سیاست گذاری سلامت، مهدی نصرت آبادی؛ استادیار سلامت و رفاه اجتماعی و مریم میرلوحی؛ دانشیار علوم تغذیه، مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی اپیدمیولوژیک وضعیت سلامت اجتماعی نانوایان شهر اصفهان و عوامل در رابطه با آن» در فصل نامه سلامت کار ایران، انتشار یافته است.




1399/12/22
13:07:18
0.0 / 5
395
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد