نکسترو
در یك پژوهش بررسی شد

خاصیت پروبیوتیك در یك محصول لبنی سنتی

خاصیت پروبیوتیك در یك محصول لبنی سنتی

پژوهشگران با انجام مطالعه ای باکتری هایی با خاصیت پروبیوتیک از محصول لبنی سنتی «کومه» جداسازی کردند.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، فرآورده های تخمیری مانند ماست، کفیر، دوغ و... که از قدیم بطور سنتی مصرف می شده، امروزه به علم بیوتکنولوژی راه پیدا کرده است.

اثرات درمانی و خواص سلامتی بخش پروبیوتیک ها؛ به سبب اینکه موجب تحریک رشد میکروارگانیسم های مفید روده، کاهش جمعیت باکتری های مضر و کمک به مکانیسم های طبیعی بدن می شود، اهمیت زیادی دارد.

باکتری های پروبیوتیک، باکتری هایی هستند که در دستگاه گوارش انسان وجود دارند و به سبب تاثیراتی که بر پاسخ های ایمنی بدن دارند، مورد توجه قرار گرفته اند. طبق استاندارد ملی غذایی، این باکتری ها باید در طول مدت زمان ماندگاری غذا و در طول عبور از اسید معده، آنزیم ها و... زنده بمانند و به محل فعالیت خود (روده) برسند.

یکی از محصولات لبنی سنتی، «کومه» است که در روستاهای منطقه نائین در استان اصفهان، از شیر گوسفند تهیه می شود. این محصول در کیسه هایی از پوست گوسفند تولید می شود و بنا بر این دوره نگهداری طولانی دارد.

تصور می شود که این محصول دارای باکتری های لاکتوباسیل با قابلیت پروبیوتیک باشد. بنا بر این پژوهشگران صنایع غذایی، با بررسی محصول لبنی سنتی کومه، آنرا از نظر وجود باکتری های لاکتوباسیل بررسی کردند.

در این بررسی ها از این محصول ۱۵ جدایه باکتریایی، جداسازی شد. بررسی مقاومت باکتری ها در وضعیت اسیدی نشان داد که شش جدایه باکتریایی مقاومت خوبی در وضعیت اسیدی (pH=2.5) داشتند.

نتیجه به دست آمده در بررسی های مقاومت باکتری ها به نمک های صفراوی نشان داد که ۶۰ درصد از جدایه های باکتریایی به نمک های صفراوی حساسیت داشتند.

همچنین مشخص شد که جدایه های باکتری لاکتوباسیلوس شناسایی شده از مقاومت آنتی بیوتیکی بالایی برخوردار می باشند و فعالیت ضد میکروبی خوبی نیز در مقابل باکتری های بیماری زا نشان می دهند. بعلاوه در این مطالعه عنوان شد که این جدایه های باکتریایی، می توانند تا ۷۰ درصد کلسترول محیطی را کاهش دهند.

پژوهشگران این مطالعه باتوجه به نتایج به دست آمده می گویند: کومه دارای پتانسیل زیادی برای جداسازی جدایه های پروبیوتیکی است و جدایه های باکتریایی فعالی از نظر پروبیوتیکی دارد.

این پژوهشگران معتقدند که جدایه های به دست آمده از این محصول قابلیت های متنوعی را برای ایجاد سلامتی دستگاه گوارش مثل کارهای ضد پاتوژن، ایجاد شرایط اسیدی و همین طور قابلیت تجزیه کلسترول، دارد.

در این مطالعه نینا شمشاد و لیلا روزبه نصیرایی؛ پژوهشگران گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور و رضا مجیدزاده؛ پژوهشگر گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه بهمن ماه سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «جداسازی باکتری های لاکتوباسیل با قابلیت پروبیوتیکی از محصول لبنی سنتی نائین (کومه)» در مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، انتشار یافته است.




1399/12/05
18:52:59
0.0 / 5
261
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد