گسترش همکاری تهران و دهلی نو در عرصه هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات
نکسترو: وزیر ارتباطات در جریان سفر رسمی خود به هند و در دیدار با وزیر فناوری اطلاعات و الکترونیک هند آمادگی تهران را برای توسعه همکاریهای فناورانه با این کشور اعلام نمود.
به گزارش نکسترو به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید ستار هاشمی در دیدار با جیتین پراساد، با تکیه بر این که امروز هند یکی از قطب های اصلی نرم افزاری جهان بشمار می رود اظهار داشت: هند کشوری بزرگ و قدرتمند است که توانسته ظرفیتهای قابل توجهی در عرصه فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی و امنیت سایبری ایجاد و به جهان صادر کند.
وزیر ارتباطات ایران ضمن اشاره به قابلیتهای علمی و انسانی کشورمان اضافه کرد: ایران نیز با برخورداری از زیرساخت های قوی انسانی و علمی، قدمهای مهمی در توسعه تکنولوژی های جدید برداشته است و همکاری فناورانه میان ایران و هند، با عنایت به پیشینه تاریخی و ظرفیتهای فعلی دو کشور، می تواند به ایجاد یک قطب قدرت دیجیتال در منطقه منجر شود.
توسعه مدلهای زبانی بزرگ؛ محور همکاری ایران و هند
وی توسعه تعاملات بخش خصوصی دو کشور را از اولویت های اصلی برشمرد و اظهار داشت: علاقه مند هستیم در عرصه هایی همچون توسعه مدلهای زبانی بزرگ بومی (LLM)، ایجاد پلت فرم های مشترک هوش مصنوعی در بخش کشاورزی، و همین طور تأسیس مراکز نوآوری برای به کارگیری هوش مصنوعی در عرصه های مختلف، همکاریهای عملیاتی را شروع نماییم.
وزیر ارتباطات همین طور با تاکید بر اهمیت امنیت زیرساخت های حیاتی داده در سالیان پیش رو، آمادگی ایران را برای تبادل تجربیات در عرصه تهاجمات سایبری، مواجهه با بدافزارهای نوظهور و تقویت امنیت زیرساخت های مالی اعلام نمود و از ظرفیت هند در آموزش نیروی انسانی متخصص بعنوان یک فرصت مهم یاد کرد.
هاشمی در ادامه، ضمن اشاره به میزبانی دوره ای هند از سازمان بریکس، این چارچوب را بستری مهم برای تحقق نظم نوین دیجیتال مبتنی بر احترام به حاکمیت ملی کشورهای درحال توسعه دانست و آمادگی ایران را برای هم افزایی و همکاری نزدیک در این چارچوب اعلام نمود.
وی همین طور پیشنهادهایی همچون ایجاد صندوق مشترک پشتیبانی از استارتاپ های ایرانی و هندی، برگزاری رویدادهای مشترک فناورانه، برنامه های تبادل استعداد، اختصاص زون های ویژه در پارک های فناوری دو کشور و تسهیل صدور «ویزای فناوری» برای متخصصان IT را بعنوان مسیرهای عملی توسعه همکاری ها بیان کرد.
اعلام آمادگی هند برای انتقال تجربیات
جیتین پراساد، وزیر فناوری اطلاعات و الکترونیک هند نیز در این در این جلسه ضمن استقبال از سفر وزیر ارتباطات ایران و با تکیه بر گسترش همکارهای دو کشور اعلام نمود که هند آماده است تجربیات خود در عرصه هوش مصنوعی، امنیت سایبری و آموزش نیروی انسانی متخصص را با ایران به اشتراک بگذارد و همکاری عملیاتی در پروژه های مشترک فناوری را شروع کند.
وی همین طور تصریح کرد: ایجاد مراکز نوآوری مشترک و برنامه های تبادل متخصصان می تواند شتاب توسعه فناوری در هر دو کشور را افزایش دهد و به تقویت زیرساخت های دیجیتال و پیشرفت امنیت داده ها کمک نماید.
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در قالب برنامه توسعه «دیپلماسی فناوری» و به منظور شرکت در اجلاس جهانی «تأثیر هوش مصنوعی ۲۰۲۶» به دهلی نو سفر کرد تا ضمن معرفی ظرفیتهای ایران در عرصه هوش مصنوعی، زمینه توسعه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در این حوزه را پیگیری کند.
اجلاس «India AI Impact Summit ۲۰۲۶» با حضور بالاتر از ۱۱۰ کشور، ۳۰ سازمان بین المللی و ۴۵ هیات در سطح وزارتی حضور دارند از ۱۶ تا ۲۰ فوریه ۲۰۲۶ در مرکز همایش های «Bharat Mandapam» دهلی نو انجام می شود. بطور خلاصه به گزارش نکسترو به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید ستار هاشمی در دیدار با جیتین پراساد، با تاکید بر اینکه امروز هند یکی از قطب های اصلی نرم افزاری جهان به حساب می آید عنوان کرد: هند کشوری بزرگ و قدرتمند است که توانسته ظرفیت های قابل توجهی در حوزه فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی و امنیت سایبری ایجاد و به جهان صادر کند. اجلاس India AI Impact Summit ۲۰۲۶ با حضور بیشتر از ۱۱۰ کشور، ۳۰ سازمان بین المللی و ۴۵ هیأت در سطح وزارتی حضور دارند از ۱۶ تا ۲۰ فوریه ۲۰۲۶ در مرکز همایش های Bharat Mandapam دهلی نو صورت می گیرد.
منبع: نكسترو
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب