هند چتر نجات نخستین کپسول حامل فضانوردان خودرا آزمایش کرد
به گزارش نکسترو، اتمام موفقیت آمیز آزمایش سیستم چتر نجات کپسول قابل حمل سرنشین «گاگانیان»، گام مهم دیگری در جهت حائز شرایط بودن این سیستم چتر نجات برای پرواز فضایی انسان است.
به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، هند هفته ی پیش گام دیگری به طرف نخستین پرواز فضایی انسانی خود برداشت و سیستم چتر نجات کپسول فضانوردان گاگانیان(Gaganyaan) خودرا با موفقیت آزمایش کرد.
به نقل از اسپیس، این آزمایش در تاریخ ۳ نوامبر با استفاده از یک هواپیمای «IL-76» نیروی هوایی هند و یک شبیه ساز جرم کپسول که وزن آن ۶.۵ تن بود، انجام شد.
این هواپیما از ایالت شمالی «اوتار پرادش» هند برخاست و ماکت کپسول را در ارتفاع ۲.۵ کیلومتری رها کرد و چتر نجات «گاگانیان» را وادار به عمل کرد.
طبق اعلام سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO)، این سیستم حاوی 10 عدد از این چترها روی کپسول «گاگانیان» است که شامل دو چتر است که پوشش محافظ محفظه چتر را برمی دارند، دو تا که هم موجب تثبیت و هم کند شدن سرعت سقوط کپسول می شوند و سه چتر هادی که سه چتر اصلی را هدایت می کنند و سهم عمده ای از کار کاهش سرعت را انجام می دهند.
چترهای اصلی از راه یک پروسه قدم به قدم که با باز شدن کامل یک چتر نیمه باد شده تمام می شود، باز می شوند. ضمن این که کافی است تا تنها دو عدد از سه چتر اصلی باز شوند تا کپسول با خیال آسوده پایین بیاید. این آزمایش اخیر نیز با دو چتر اصلی انجام شد.
مقامات سازمان فضایی هند در توضیح این آزمایش گفتند: این آزمایش، یکپارچگی ساختاری سیستم و توزیع بار را تحت شرایط شبیه سازی و یکی از بحرانی ترین سناریوهای مورد انتظار در طول مأموریت واقعی فرود، ارزیابی کرد.
به قول سازمان فضایی هند، چترها همه چیز را در این آزمایش به خوبی مدیریت کردند. مقامات این سازمان گفتند: سیستم چتر نجات براساس برنامه مستقر شد و مراحل آن بی نقص اجرا شد و نمونه آزمایشی به یک فرود پایدار و نرم دست پیداکرد که استقامت طراحی چتر نجات را تأیید می کند.
تکمیل موفقیت آمیز این آزمایش گام مهم دیگری در راستای واجد شرایط بودن سیستم چتر نجات برای پرواز فضایی انسان است. با این وجود، گامهای بزرگ دیگری پیش از پرتاب نخستین پرواز فضانوردان در مأموریت «گاگانیان» به مدار پایین زمین باقیمانده است. بعنوان مثال، سازمان فضایی هند هم اکنون می خواهد سه مأموریت آزمایشی بدون سرنشین را با این کپسول انجام دهد که یک روبات نیمه انسان نمای جمع آوری کننده داده به نام ویومیترا(Vyomitra) را که به زبان سانسکریت به معنای «دوست فضایی» است، به فضا خواهد برد.
مقامات سازمان فضایی هند می گویند اگر همه چیز با این پروازها خوب پیش برود، فضانوردان هندی می توانند برای بار اول در فصل اول سال 2027 سوار بر ماژول خدمه «گاگانیان» به فضا پرواز کنند.
منبع: نكسترو
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب