نکسترو
نتایج یك پژوهش نشان داد

خاصیت ضد باكتری و آنتی اكسیدانی جلبك های قهوه ای خلیج فارس

خاصیت ضد باكتری و آنتی اكسیدانی جلبك های قهوه ای خلیج فارس

نكسترو: نتایج یك آزمایش بر روی جلبك های قهوه ای سواحل خلیج فارس نشان داد كه عصاره این نوع جلبك خاصیت آنتی اكسیدانی دارد و همین طور می تواند برای از بین بردن باكتری ها استفاده گردد.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، جلبک های موجود در محیط های دریایی از منابع زیستی ارزشمندی هستند که بهره برداری اقتصادی از آنها می تواند صنایع جدیدی را ایجاد کند. جلبک های بزرگ دریایی برمبنای رنگدانه خود به سه گروه جلبک های سبز (کلروفیتا)، قرمز (ردوفیتا) و قهوه ای (فئوفیتا) تقسیم می شوند.

جلبک های قهوه ای در سواحل جنوبی کشور به وفور یافت می شود. این نوع جلبک ها حاوی مواد زیستی بسیاری هستند و طیف گسترده ای از کارهای بیولوژیکی مثل کارهای ضدمیکروبی، ضد توموری و ضد التهابی دارند. بنا بر این سمیرا شاه حسینی و معظمه کردجزی از پژوهشگران گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، به همراه همکارانشان، اثر ضدباکتری و آنتی اکسیدانی عصاره جلبک قهوه ای را مورد بررسی قرار دادند.

در این مطالعه پژوهشگران مرکز آموزش و پژوهش بیماری های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران و گروه شیلات دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، نیز همکاری داشتند.

پژوهشگران برای انجام این آزمایش، جلبک ها را از منطقه بین جزر و مدی سواحل دریای عمان و خلیج فارس جمع آوری کردند. بعد از انتقال به آزمایشگاه و شناسایی گونهِ، جلبک ها شستشو شدند و از آنها، عصاره گیری انجام شد.

هفت گونه باکتری «استرپتوکوکوس اینیایی»، «یرسینیا راکری»، «آئروموناس هیدروفیلا»، «میکروکوکوس لوتئوس»، «استافیلوکوکوس اورئوس»، «سالمونلا تیفی موریوم» و «اشرشیا کلی» از دانشگاه تهران و انستیتو پاستور تهران خریداری شد. تاثیر ضدباکتری این جلبک بر این باکتری ها مورد بررسی قرار گرفت. همین طور میزان این تاثیر با آنتی بیوتیک های اکسی تتراسایکلین، آموکسی سیلین و جنتامایسین مقایسه شد.

یافته های حاصل از بررسی خاصیت ضد باکتری عصاره این جلبک نشان داد که این عصاره توانایی مقابله با بیشتر این باکتری ها به غیر از «یرسینیا راکری» را دارد. البته خاصیت ضد باکتری این جلبک کم تر از آنتی بیوتیک های ذکر شده بود.

ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره جلبک S. tenerrimum نشان داد که این عصاره فعالیت آنتی اکسیدانی کل، فنل کل، قدرت شلاته کنندگی، مهار رادیکال آزاد و سوپراکسید دارد.

نتایج این آزمایش تابستان سال جاری (۱۳۹۹) به صورت مقاله علمی پژوهشی در فصل نامه «محیط زیست جانوری» انتشار یافته است.






منبع:

1399/06/04
19:05:31
5.0 / 5
1893
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد