نکسترو
نتایج یك مطالعه نشان داد؛

تأثیر ضدمیكروبی گیاه نعناع فلفلی در جلوگیری از بیماری های لثه

تأثیر ضدمیكروبی گیاه نعناع فلفلی در جلوگیری از بیماری های لثه

به گزارش نكسترو یافته های یك مطالعه نشان داد كه اسانس گیاه نعناع فلفلی دارای خاصیت ضدباكتری بر روی چهار سویه باكتری است. با انجام بررسی های بیشتر می توان از این گیاه در صنعت دارویی برای جلوگیری از بیماری های لثه استفاده نمود.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، به طور طبیعی در داخل دهان هر فرد باکتری ها، قارچ ها، تک سلولی ها و گاهی ویروس های متنوعی زندگی می کنند. در این بین تعداد و تنوع باکتری ها از بقیه بیشتر است و گونه های مختلفی از آنها کشت و شناسایی شده است. بعضی از این باکتری ها سبب ایجاد بیماری های لثه یا پریودنتال می شوند.
بیماری های لثه از شایع ترین بیماری های عفونی دهان است که در مراحل اولیه با التهاب، تورم و قرمزی لثه ها آغاز می شود و امکان دارد سبب افتادن دندان و از بین رفتن استخوان و... شود.
یکی از مواردی که سبب بروز بیماری های و التهاب لثه می شود ایجاد «بیوفیلم» است. بیوفیلم؛ یک توده متراکم از میکروارگانیسم های میکروسکوپی مثل باکتری هاست که با مواد خارج سلولی مثل پروتئین ها، چربی ها و... ترکیب می شوند و به سطوح می چسبند. باکتری ها وقتی تشکیل بیوفیلم می دهند در مقابل عوامل ضد میکروبی مقاوم می شوند و مشکلاتی مثل التهاب لثه ایجاد می کنند.
برای پیشگیری از التهاب لثه و کاهش بیوفیلم از دهان شویه ها استفاده می شود. گیاه نعنا فلفلی که حاوی اسانس منتول است امکان دارد در کاهش التهاب لثه و بیوفیلم تأثیر داشته باشه باشد. بنابراین پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اراک در مطالعه ای اثرات این ترکیب گیاهی را بررسی کردند.
الهه رضایی؛ دندان پزشک عمومی، مجتبی بیانی؛ پژوهشگر گروه پریودانتیکس دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک و محمد ارجمندزادگان؛ محقق گروه میکروب شناسی و ایمنی شناسی مرکز تحقیقات بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی اراک، افرادی بودند که در این پژوهش همکاری داشتند.
برای انجام این آزمایش گیاه نعناع فلفلی تازه از گلخانه گیاهان دارویی و کوه های منطقه فراهان اراک تهیه و بعد از شست وشو از آن عصاره الکلی و آبی استخراج شد.
همینطور جهت بررسی اثرات ضد میکروبی و بررسی تشکیل و قدرت بیوفیلم در حضور این گیاه، چهار سویه باکتری «انتروکوکوس فکالیس»، «استرپتوکوکوس سانگوئیس»، «ایکنلا کورودنس» و «اکتینومایسس ویسکوز» استفاده شد.
نتایج این پژوهش همینطور نشان داد که اسانس گیاه نعناع فلفلی با غلظت ۰.۱ گرم بر میلی لیتر، بر باکتری های انتروکوک فکالیس و استرپتوکوک سانگوئیس اثر مهاری دارد و اسانس خالص این گیاه به میزان های مختلف بر روی هر چهار سویه باکتری تأثیر مهاری داشت.
همینطور تست سنجش بیوفیلم در این باکتری ها نشان داد که اسانس گیاه نعناع فلفلی روند تشکیل هر چهار باکتری را مهار می کند.
به قول پژوهشگران، این مطالعه محدودیت هایی هم داشت. می توان با انجام این آزمایش بر روی باکتری های بیشتر و قوی تر و همینطور بررسی تأثیر آن بر بافت دهان انسان و انجام مطالعات In ViVo (درون بدن) اطمینان بیشتری از تأثیر ضدمیکروبی گیاه نعناع فلفلی پیدا کرد.
با بررسی های بیشتر می توان در آینده از این گیاه در صنایع دارویی برای کنترل و پیشگری از بیماری های لثه بهره برد.
نتایج این مطالعه تابستان ۱۳۹۹ در مقاله ای علمی پژوهشی با عنوان «ارزیابی اثر مهارکنندگی و ضد میکروبی اسانس گیاه نعناع فلفلی بر پاتوژن های بیماری های پریودنتال» در دو ماه نامه « مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک» انتشار یافته است.




1399/06/02
14:45:19
5.0 / 5
965
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد