نکسترو
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تاكید كرد

لزوم توجه دانشمندان یک درصد برتر پراستناد جهان به پژوهش های کاربردی نظام سلامت

لزوم توجه دانشمندان یک درصد برتر پراستناد جهان به پژوهش های کاربردی نظام سلامت

به گزارش نکسترو، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در نشست صمیمانه دانشمندان یک درصد پراستناد جهان با وزیر بهداشت از این دانشمندان دعوت کرد تا با توجه ویژه به تهدیدات شناسایی شده نظام سلامت و با عرضه راهکارهای تخصصی به سمت پژوهش های کاربردی حرکت کنند.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، دکتر یونس پناهی در ابتدای نشست صمیمانه دانشمندان یک درصد پراستناد دنیا با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ضمن تبریک سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، اظهار نمود: سرعت تولید علم در حوزه سلامت در دنیا رو به افزایش است، حالا سرعت تولید علم در عرصه پزشکی نزدیک به ۸.۳۳ است و در جایگاه ۱۵ تولید علم در دنیا قرار داریم؛ ضروریست این موقعیت را در جهان حفظ نموده و برای روند صعودی آن برنامه های آینده نگرانه تدوین شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید تحقیقات و پژوهش به سمت اقتصاد دانش بنیان و پژوهش اقتصادآفرین در حرکت باشد، خاطرنشان کرد: امروزه دانشگاه های دنیا به سمت نسل ۴ و ۵ می روند و دانشگاه های کشور حالا وارد نسل ۳ شده و باید این نسل را به نسل اجتماعی و ۴ ارتقاء دهیم.

وی تصریح کرد: امروزه در دنیا دانشگاه های نسل ۵ به سمت آموزش و پرورش دادن مدیر پژوهش تغییر جهت داده اند تا با کمترین هزینه بالاترین دستاورد را داشته باشند.

دکتر پناهی ضمن اشاره به شعار سال قبل در خصوص تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، خاطرنشان کرد: پارسال شرکتهای دانش بنیان دو برابر شدند و به عددی بیشتر از ۸ هزار و ۱۷۰ شرکت دانش بنیان رسیدند که از آن تعداد ۴۷۸ شرکت در حوزه داروهای پیشرفته و ۳۲۸ شرکت در حوزه تجهیزات پزشکی و ۳۷۴ شرکت در حوزه فناوری زیستی و صنایع غذایی را شامل می شوند.

وی ضمن اشاره به نام گذاری سال جدید با عنوان مهار تورم و رشد تولید، تصریح کرد: ۸۰۰ مرکز تحقیقات در کشور داریم که میتوان از توانمندی آنان در رشد تولید و مهار تورم کمک گرفت. قطعا با کمک دانشمندان یک درصد میتوان سرعت کار را افزایش داد و روند پژوهش را به سمت پژوهش های کاربردی هدایت کرد.

دکتر پناهی صدمه ها و تهدیدات شناسایی شده در حوزه سلامت را برشمرد و اظهار نمود: در حوزه های دارو، تجهیزات پزشکی، سلامت و امنیت غذایی، سلامت الکترونیک و هوش مصنوعی، سلامت اجتماعی_سلامت روانی، بیماری های غیرواگیر، صعب العلاج و مزمن، جوانی جمعیت، خانواده و سبک زندگی، حوادث، سوانح، بلایای طبیعی و سلامت محیط زیست، درمان های نوین، فناوری و نوآوری های علوم پزشکی، بیماری های نوظهور، بازپدید و واگیر و سیاستگذاری و اقتصاد سلامت تهدیداتی شناسایی شده است که نیازمند توجه ویژه دانشمندان بخصوص دانشمندان توانمند یک درصد برتر است.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزرات بهداشت، وی همینطور توجه دانشمندان یک درصد برتر پراستناد جهان که در نشست حاضر بودند را به مواردی جلب کرد و خاطرنشان کرد: انتظار می رود دانشمندانی که در این سطح در عرصه بین المللی فعالیت می نمایند، در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و تعیین قیمت و نرخ گذاری دارو، در حوزه سیاستگذاری جهت تولیدات علمی اثرگذار و استنادپذیر، بازبینی آئین نامه های پژوهشی و افزایش پشتیبانی مالی از پژوهش های علمی به دولت مشاوره بدهند.




1402/01/21
21:16:25
5.0 / 5
361
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد