نکسترو

آخرین مهلت ارسال مقاله به کنفرانس بین المللی مهندسی زیست پزشکی

آخرین مهلت ارسال مقاله به کنفرانس بین المللی مهندسی زیست پزشکی

به گزارش نکسترو دبیر بیست و نهمین کنفرانس ملی و هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی زیست پزشکی ضمن اعلام آخرین مهلت ارسال مقاله به دبیرخانه این کنفرانس، اظهار داشت: اعلام نتایج اولیه ارزیابی مقالات 30 مهر 1401 تعیین شده است.


دکتر بهمن وحیدی دبیر کنفرانس در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه آخرین مهلت ارسال مقاله به این کنفرانس ۱۵ مرداد ماه و آخرین مهلت ارسال نسخه نهایی مقالات به همراه فایل پاورپوینت ۵ آذر ماه است، اظهار داشت: زمان برگزاری این کنفرانس ۳۰ آذر و ۱ دی ماه امسال است؛ مقرر است در این کنفرانس از پایان نامه ها و رساله های برتر در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا که تا یک سال قبل از برگزاری کنفرانس دفاع شده باشند، توسط کمیته علمی کنفرانس و انجمن علمی مهندسی پزشکی ایران در دو سطح برتر و شایسته تقدیر و قدردانی به ­عمل آید.
وی دانشمندان و پژوهشگران برتر داخل و خارج را از سخنرانان مدعو برای ارائه تازه ترین دستاوردهای علمی دانست و اشاره کرد: این کنفرانس توسط دانشگاه تهران و با حمایت انجمن مهندسی پزشکی ایران با هدف گردهمایی متخصصان و پژوهش گران برگزار می گردد.
عضو کمیته تخصصی فنی و مهندسی انتشارات دانشگاه تهران برگزاری کارگاه های آموزشی را از دیگر برنامه های این کنفرانس دانست و اشاره کرد: مقالات فارسی در پایگاه اطلاعاتی علوم جهان اسلام و مقالات انگلیسی در موسسه مهندسان برق IEEE نمایه می شوند.
وحیدی، شمار اعضای کمیته علمی این کنفرانس را ۴۲ نفر از اساتید برجسته و بنام داخل و خارج کشور برشمرد و اضافه کرد: ۳۴ نفر از اعضای کمیته علمی از دانشگاه های معتبر داخلی و ۸ نفر از خارج از کشور هستند. در اختتامیه این کنفرانس در تاریخ اول دی ماه از مقالات برتر در شاخه های تخصصی تقدیر می شود.
ارائه مباحث از پردازش سیگنال های حیاتی تا پزشکی ازراه دور و سامانه های دارویی
دبیر بیست و نهمین کنفرانس ملی و هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی زیست پزشکی درباره مباحث اصلی این کنفرانس، اظهار داشت: پردازش سیگنال های حیاتی، انفورماتیک زیستی، مهندسی بافت، مهندسی بیومواد، مدل سازی سامانه های زیستی، بیومکانیک ورزش، ادوات زیستی، مهندسی اعصاب، پردازش تصاویر پزشکی، مکانیک سیالات زیستی، اندازه گیری زیستی، توان بخشی، بیوالکترونیک، مهندسی زیست شیمی، رباتیک، مهندسی قلبی و تنفسی، پزشکی ازراه دور و سامانه های دارویی از محورهای اصلی این کنفرانس است.
دانشیار دانشگاه تهران، مهندسی زیست پزشکی را شامل شاخه های مختلف بیومکانیک، بیومتریال و بیو الکتریک برشمرد و اضافه کرد: همه این شاخه ها در زمینه های بهداشت و درمان از بحث تجهیزات پزشکی تا حوزه های مختلف تشخیص و درمان بیماریها فعالیت می نمایند.
وی ساخت ایمپلنت ­های دندانی، وسایل توانبخشی بیماریهای مغز و اعصاب و اعصاب و روان، ارتز و پروتز، استنت­ های عروقی و ارولوژی، دستگاه کمک بطنی قلب، اکسیژنراتور و.... را از فعالیت ها در این عرصه دانست و اشاره کرد: متخصصان این حوزه در یک بعد در زمینه تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها به تجهیز و تعمیر مشغولند و در بعد دیگر شماری از متخصصان در شرکت های دانش بنیان در ساخت تجهیزات قلبی مانند الکتروشوک، ابزارهای فیزیوتراپی، ارتوپدی، تصویربرداری، مهندسی ورزش و.... فعالیت می نمایند.
دبیر بیست و نهمین کنفرانس ملی و هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی زیست پزشکی ایران در تعریف مهندسی زیست پزشکی، اظهار داشت: در مهندسی زیست پزشکی با ترکیبی از علوم مهندسی برطرف نمودن نیازهای بهداشت و درمان در حوزه ساخت و نگهداری تجهیزات پزشکی و نیز ساخت ابزارهای پزشکی برای کاربردهای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریها مورد نظر است. این رشته کاربرد علوم فنی و مهندسی در کمک رساندن به پزشکان در تشخیص و درمان بیماری هاست.
وحیدی افزود: مهندسی زیست پزشکی یکی از نوین ترین رشته هایی است که قدم به عرصه فناوری جهانی نهاده و این رشته بدین منظور به وجود آمده است تا پزشکان را در تشخیص و درمان یاری دهد. مهندسی پزشکی دقت و تنوع در تشخیص را گسترش داده است، بطوریکه امروزه غالباً تشخیص بدون دستگاهها امکان پذیر نیست.
وی اشاره کرد: تا حالا دستگاه هایی همچون EEG، ECG، MRI، CT-Scan کمک بسیار بزرگی به پزشکی کرده اند و در امتداد وسایل تشخیصی، وسایل و ابزارهای درمانی گسترش یافته تا بیماران به گونه موثرتری تحت درمان قرار گیرند که در این جهت می توان سمعک، ونتیلاتور، دیالیز(تراکافت)، فراصوت(اولتراسوند) و کاربردهای مختلف لیزر را نام برد.
این دارنده اعتبار پژوهشی مرحوم دکتر «کاظمی آشتیانی» که از طرف بنیاد ملی نخبگان اعطا می شود، اشاره کرد: بعد از برگزاری اولین کنفرانس در زمینه مهندسی پزشکی با عنوان «بررسی مسائل مهندسی پزشکی در ایران و جهان» در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آذرماه سال ۱۳۶۶ مفهوم رشته مهندسی پزشکی و نقش آن در رفع نیازهای رو به رشد کشور در زمینه بهداشت و درمان تعمیق شد و حرکت به سمت توسعه این رشته در دانشگاه های مختلف کشور شتابی مضاعف پیدا کرد.
جدایی وزارت علوم و بهداشت از محدودیت های این حوزه تخصصی
عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی پزشکی ایران رویکرد این کنفرانس را ارتباط صنعت و دانشگاه دانست و اشاره کرد: از محدودیت های این حوزه تخصصی جدایی وزارت علوم و بهداشت است. دانشگاه های اجراکننده این رشته در وزارت علوم و اما طرح مسأله باید از وزارت بهداشت و زیرمجموعه آن باشد که باید برای آن چاره اندیشی شود.
وحیدی با اشاره به اینکه امروز متخصصان این حوزه در صنعت و دانشگاه حرفی برای گفتن دارند، اضافه کرد: همین طور این متخصصان در شرکت های دانش بنیان با محصولات صادرات محور و ارائه مقالات برتر علمی در سطح بین المللی در زمینه فناوری و تجاری سازی در جهان مطرح هستند.
دبیر بیست و نهمین کنفرانس ملی و هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی زیست پزشکی ایران با اشاره به برگزاری پنل تخصصی در حوزه تجهیزات پزشکی، اظهار داشت: در این کنفرانس مسابقه ملی ایده بازار مهندسی زیست پزشکی و نمایشگاه تخصصی تجهیزات پزشکی در امتداد برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه و با هدف معرفی و آشنایی آخرین تولیدات در این عرصه دایر می شود.




منبع:

1401/04/25
19:59:41
5.0 / 5
620
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد