مکمل های موثر در بهبود سندروم تخمدان پلی کیستیک
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام یک مطالعه نظام مند، مواد غذایی و مکمل های موثر در کاهش التهابات ناشی از سندروم تخمدان پلی کیستیک را معرفی کردند.
به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) جزو اختلالات غدد درون ریز، در زنانی است که در سنین باروری قرار دارند. این بیماری با افزایش سطح هورمون های مردانه یا آندروژن ها، التهاب، عدم تخمک گذاری، اختلالات متابولیک مانند چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع دو و افزایش ریسک مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی همراه می باشد. همینطور آکنه، ریزش مو و پرمویی یا هیرسوتیسم، از نشانگان بارز سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند.
عادات غذایی نقش مهمی در پیشگیری و درمان PCOS ایفا می کند. از گذشته رژیم های غذایی با حداقل قند ساده، مصرف بالای فیبر، افزایش فعالیت بدنی و کاهش وزن و هم پیشگیری از افزایش وزن بعنوان مداخلات سبک زندگی، در این بیماری مطرح بوده اند.
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام یک مطالعه نظام مند، تأثیر تغذیه و رژیم غذایی را در کاهش التهابات سندروم تخمدان پلی کیستیک، بررسی کردند.
بر اساس کارآزمایی های بالینی که در پنج سال قبل صورت گرفته، مواد مغذی می توانند تأثیر به سزایی را بخصوص در کاهش شرایط التهابی در این بیماران بگذارند. سین بیوتیک ها، پروبیوتیک ها، سلنیوم و زینک همچون ترکیباتی هستند که منجر به کاهش التهاب در بیماران مبتلا به PCOS می شوند. همینطور مکمل یاری توام مثل مکمل یاری توام ویتامین E و منیزیم و هم زینک به همراه منیزیم در کاهش التهاب در این بیماران موثر است. اصلاح کمبود مواد مغذی همچون ویتامین D از گذشته در بیماران مبتلا به PCOS مورد توجه بوده است. علاوه بر آن مکمل یاری توام ویتامین D به همراه اسید های چرب امگا ۳ سبب کاهش شاخصهای التهابی در این بیماران می شود.
بر همین اساس؛ این پژوهشگران پیشنهاد می کنند در کنار تشویق بیماران مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیسیتیک به مصرف مواد غذایی غنی از ترکیبات نام برده، از مکمل یاری با این ترکیبات برای کاهش التهاب در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، استفاده کرد، تا با کاهش شرایط التهابی در این بیماران شرایط دیگری همچون مقاومت به انسولین هم بهبود پیدا کند.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی نظام مند نقش مداخلات مبتنی بر تغذیه و رژیم غذایی بر شاخصهای التهابی در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و مروارید نورمحمدی و غزاله اسلامیان؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.
منبع: نكسترو
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب