نکسترو
در قالب مطالعه قند و لیپید تهران مطرح شد

لزوم توجه به آمار بالای مرگ های ناگهانی قلبی در ایران

لزوم توجه به آمار بالای مرگ های ناگهانی قلبی در ایران

نتایج یک پژوهش نشان میدهد بروز مرگ ناگهانی قلبی در ایران به شکل قابل توجهی بالا است.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، مرگ ناگهانی قلبی اتفاقی است که بار روانی سنگین و گاهی غیرقابل جبرانی را بر دوش خانواده ها و افراد دارد و چه بسیار ناکامی ها و کاخ های فروریخته آرزو که در پی آن چهره در نقاب خاک کشیده اند. مطالعه قند و لیپید تهران با گذر بیش از ۲۰سال از عمر آن، بستری است تا بتوان در آن به بررسی این معضل پرداخت.
بتازگی طی مطالعه ای در مرکز تحقیقات پیش گیری از بیماریهای متابولیک که مقاله آن در نشریه Scientific Reports با ضریب تاثیر ۴.۳۷ به چاپ رسیده، مشخص شده که میزان بروز این واقعه چیزی بیش از سالانه ۲ در ۱۰۰۰ نفر از ساکنین تهران با سن بیشتر از ۳۰ سال را شامل می شود.
دکتر فرزاد حدائق، مجری این طرح، با مقایسه میزان بین ۰.۲ تا ۰.۹۲ در ۱۰۰۰ شخص- سال این واقعه در کشورهای اروپایی، آمار بروز آن در جامعه ما را به شکل قابل توجهی بالا ارزیابی کرده و بر لزوم بررسی علل وقوع آن بمنظور برنامه ریزی برای پیش گیری از رخداد آن اصرار کرد.
بگفته رییس مرکز تحقیقات پیش گیری از بیماریهای متابولیک، عوامل خطر قابل تغییر شامل دیابت نوع ۲، افزایش فشار خون، چاقی مرکزی و استعمال دخانیات ۶۵ درصد بار مرگ و میر ناگهانی قلبی عروقی را به خود اختصاص می دهند. به این مفهوم که شاید با شناخت و مدیریت این عوامل بتوان به میزان قابل توجهی از اینطور مرگ های ناگهانی پیشگیری کرد.
وی با اشاره به سایر عوامل نظیر افزایش سن، جنس مرد، تاریخچه قبلی حوادث قلبی عروقی و میزان ضربان قلب (حین استراحت) مساوی و بیشتر از ۹۰ در دقیقه اشاره کرد: موارد دیابت تازه تشخیص داده شده که بیمار از آن باخبر نبوده است، با افزایش خطر ۱۰۰ درصد برای بروز این حوادث همراه بوده است که این واقعیت موید غفلت در غربالگری مناسب در سطوح فردی و اجتماعی است که با هزینه اندک قابل پیشگیری است.
این استاد دانشگاه با یادآوری بار مصیبت وار اینطور وقایع درباب راهبردهای مقابله با آن، ضمن تاکید بر لزوم چند جانبه بودن آن بیان کرد: این استراتژی ها ابتدا بایستی در جهت اصلاح الگوی غذایی، کاهش دریافت نمک، افزایش فیبر، افزایش کارهای فیزیکی خصوصا ورزش های داخل منزل (در دوران پاندمی کووید ۱۹) و قطع مصرف دخانیات باشند که برنامه ریزی برای آن لازم است در اسرع وقت مورد توجه مسئولین سیاست گذاری قرار گیرد. همین طور غربالگری عوامل خطر قلبی عروقی خصوصا دیابت و فشار خون بالا در سطوح پایه و مراقبین سلامت باید مورد توجه ویژه قرار گرفته و کنترل این ریسک عوامل مهم برمبنای راهنماهای مدون کشوری پایش شود.
حدائق نهایتاً بعنوان راه حل پایانی اضافه کرد: لازم است آموزش های لازم درباب احیای قلبی عروقی در سطوح آموزش و پرورش و رسانه های عمومی و فضاهای مجازی مورد بازبینی قرار گیرد و امکان دسترسی سهل به اورژانس و وسایل احیای قلبی عروقی (CPR) فراهم گردد.



1400/05/25
13:50:27
5.0 / 5
1434
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد