نکسترو

شاخصهای قرارگیری ایران در مرجعیت علمی

شاخصهای قرارگیری ایران در مرجعیت علمی

به گزارش نکسترو رئیس فدراسیون سرآمدان علمی استناد دانشمندان جهانی به مقالات دانشمندان ایرانی و حضور محققان در کنفرانس های معتبر بعنوان سخنران کلیدی را از شاخصهای مرجعیت علمی دانست و اظهار داشت: انتشار مقالات در ژورنال های علمی معتبر از دیگر شاخص ها است که در این حوزه ۶۶ نشریه معتبر شناسایی شده است.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا دکتر سعید سرکار در نشست سرآمدان علمی که امروز در محل ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به اینکه فدراسیون سرآمدان علمی اقدامی است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد، اضافه کرد: یکی از دغدغه های این معاونت ارتقای علمی و نیل به مرجعیت علمی که از مطالبات مقام معظم رهبری هم هست، بوده است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه تابحال در زمینه مرجعیت علمی ایران سیاستگذاری، اقدام و برنامه ریزی صورت نگرفته است، اظهار نمود: بر این اساس ما اقدام به ایجاد فدراسیون سرآمدان علمی به منظور شناسایی سرآمدان کردیم؛ چون که سرامدان علمی معنای خاصی دارد و اگر بخواهیم به مرجعیت علمی برسیم، باید مراجع علمی جهانی به حوزه های علمی ایران استناد کنند و فعالان علمی جهانی به دانشمندان ایرانی ارجاع کنند و یا پژوهشگران ایرانی مورد استناد محققان جهانی قرار گیرند.
وی داشتن دانشگاه هایی در بین دانشگاه های برتر جهان را از دیگر لزوم های دستیابی به مرجعیت علمی عنوان نمود و اضافه کرد: علاوه بر آن محققان ما باید در کنفرانس های علمی معتبر جهانی بعنوان سخنران کلیدی و یا مدعو دعوت شوند و مقالات آنها باید در نشریات برتر منتشر شود.
وی با تکیه بر این که باید در زمینه دریافت جوایز جهانی از جانب دانشمندان ایرانی برنامه ریزی شود، افزود: در این حوزه نیاز داریم که دانشجویان و اساتید خارجی برای دوره های دکتری و پسا دکتری به ایران رجوع کنند که برای تحقق این امر باید اعتبار مراکز تحقیقی ارتقا یابد و این امر دور از ذهن نیست، همانطور که در حوزه رباتیک در دانشگاه های ایران از دانشگاه EPLF سوئیس بعنوان یکی از دانشگاه های معتبر این کشور دانشجو داشتیم و هم اکنون چندین تقاضا ارسال شده که به علت انتشار کرونا مشکلاتی داریم.
دبیر ستاد نانو ضمن اشاره به برنامه های معاونت علمی برای پشتیبانی از سرآمدان علمی، یاداور شد: برای شناسایی این افراد ۱۰۰ نفر در ۳ گروه الف، ب و ج انتخاب شدند و در این حوزه رقابت خوبی میان محققان بوجود آمده است.
ضرورت ایجاد فدراسیون سرآمدان

رئیس فدراسیون سرآمدان علمی ضمن اشاره به لزوم ایجاد این فدراسیون توضیح داد: همان گونه که کار فدراسیون های علمی شناسایی افراد برتر و قهرمان سازی است، این فدراسیون هم به دنبال شناسایی افراد برجسته است تا با رفع موانع، میل مرجعیت علمی را در آنها تقویت کند.
وی با اشاره به اینکه در این برنامه ۱۰۰ نفر از سرآمدان علمی معرفی می گردند، اظهار داشت: با اجرای این برنامه شاهدیم که ۱۵۰۰ نفر در رقابت برای قرار گیری در بین این ۱۰۰ نفر هستند.

شاخص های سرآمدان علمی

رئیس فدراسیون سرآمدان علمی انتشار مقاله در نشریات علمی معتبر را از شاخصهای انتخاب سرآمدان عنوان نمود و اضافه کرد: ما با بررسی هایی که انجام دادیم، ۶۲ مجله را شناسایی کردیم که این فهرست ما با فهرست مجله نیچر که طبق نظرسنجی از سرآمدان تهیه شده بود، برابری می کند.
وی ضمن اشاره به نتایج بررسی امتیازات سرامدان اضافه کرد: در دوره پنجم سقف امتیازات این محققان ۴۲۹۰ و کف امتیازات ۵۸ بود که این میزان در ششمین دوره بالاترین امتیاز ۵۸۶۲ و کمترین امتیاز ۹۸ بوده است.
به نقل از ایشان، سن ۷۰ درصد سرآمدان در ششمین دوره کمتر از ۵۰ سال بوده است.
سرکار، اعتبارات این برنامه را ۳۳.۷ میلیارد تومان ذکر کرد و اظهار داشت: ۲۰ میلیارد تومان هم از جانب معاونت علمی سال جاری به این برنامه اختصاص یافت.




منبع:

1400/03/28
13:40:05
5.0 / 5
1432
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد