نکسترو
محققان در قالب یك طرح بررسی كردند

چه شرایطی احتمال ابتلای خانوادگی به كرونا را بیشتر می كند؟

چه شرایطی احتمال ابتلای خانوادگی به كرونا را بیشتر می كند؟

به گزارش نکسترو یافته های یک طرح تحقیقاتی در مورد شانس ابتلای خانوادگی به کووید-۱۹ نشان داد که در افرادی که دارای علایم گوارشی و درد عضلانی بودند، افرادی که سابقه مدت زمان بستری طولانی در بیمارستان داشتند و افرادی که خدمات بهداشتی دریافت کرده بودند، احتمال ابتلای خانوادگی به کرونا بیشتر بود.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، با توجه به اینکه عفونت انسانی ناشی از سندرم حاد تنفسی حاد کرونا ویروس 2 (SARS-CoV-2) به یک نگرانی برای بهداشت جهانی تبدیل گشته، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین با انجام یک پروژه تحقیقاتی داشتن انتقال عفونت خانوادگی و به دنبال آن خوشه خانوادگی بیماری کووید-۱۹ در استان قزوین را مورد بررسی قرار دادند.
یافته های این مطالعه نشان داد که برآورد نسبت شانس خام ایجاد خوشه خانوادگی عفونت ویروس SARS-CoV-2 در زنان کمتر از مردان بود. همینطور مشخص شد که در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که دارای مشکلات گوارشی و درد عضله بودند، احتمال ایجاد خوشه خانوادگی در مقایسه با سایر بیمارانی که این علائم را نداشتند، ۲۶.۲ برابر بود. همین نسبت شانس در بیماران با سابقه مدت طولانی بستری در بیمارستان در مقایسه با سایر بیماران ۵۲.۱ برابر و در بیمارانی که خدمات بهداشتی دریافت نمودند ۱۳.۲ بود.
یافته های مطالعه حاضر با انتقال شخص به شخص این ویروس در بیمارستان، محیط خانواده و گزارش های مسافران آلوده در سایر مناطق جغرافیایی منطبق بود.
پژوهشگران این مطالعه معتقدند که شکاف اطلاعاتی دانش ما در مورد عوامل بالقوه ایجاد خوشه خانوادگی عفونت SARS-CoV-2، اپیدمیولوژی، مدت زمان انتقال به انسان و غیره احتیاج به بررسی های بیشتری در آینده دارد.
همینطور در این مطالعه خصوصیت های اپیدمیولوژیک و بالینی بیماران با خوشه خانوادگی SARS-CoV-2 به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفت.
بر مبنای یافته های این مطالعه؛ عاملهای مهم مؤثر بر خوشه بندی خانواده در بین بیماران SARS-CoV-2 عبارت است از: دریافت خدمات بهداشتی دولتی، روزهای بستری شدن در بیمارستان و علایم درد گوارشی و عضلانی.
این محققان پیشنهاد می کنند که در خوشه های خانوادگی SARS-CoV-2 به خصوصیت های اپیدمیولوژیک و بالینی بیماران توجه گردد. علائم بالینی بیماران نقش مهمی در خوشه های خانوادگی بیماران دارد. روزهای بستری شدن در بیمارستان و میزان بهره مندی از خدمات بهداشتی دولتی نقش مهمی در وقوع خوشه های خانوادگی دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی الگوی اپیدمیولوژیک بیماری covid19 ( کرونا ) در استان قزوین» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و زهرا حسین خانی، زهره فروانفر، مریم زمانیان، رحمت الله مرادزاده، علی قندیان، حمیدرضا نجاری و کژال مبارکی از دانشگاه علوم پزشکی قزوین در انجام آن مشارکت داشتند.




1400/03/22
21:51:04
5.0 / 5
1107
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد