نکسترو
به همت محققان دانشگاه صنعتی امیركبیر؛

مشكلات فنی میادین نفتی با هوش مصنوعی رفع می شود

مشكلات فنی میادین نفتی با هوش مصنوعی رفع می شود

به گزارش نکسترو محققان کشور موفق به استفاده از هوش مصنوعی در جهت پیشگیری از مشکلات فنی میادین نفتی شدند.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمدرضا مهدیانی فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مدلسازی یکپارچه میدان نفتی تحت فرازآوری با گاز با در نظر گرفتن ناپایداری جریان» بیان نمود: عموماً بعد از توسعه یک میدان نفتی و شروع بهره برداری از چاه ها، مخزن نفتی، فشار کافی برای راندن نفت به سر چاه را دارد که با ادامه تولید، فشار مخزن کاسته می شود.
وی اضافه کرد: بعد از مدتی دیگر مخزن انرژی کافی برای راندن نفت به سر چاه را ندارد یا با وجود این که نفت به سر چاه می رسد نرخ تولید آن قدر کم می شود.
مهدیانی با تکیه بر این که در این زمان استفاده از روش های فرازآوری مصنوعی نظیر فرازآوری با گاز بهترین روش خواهد بود، اظهارکرد: فرازآوری با گاز به علت انعطاف بالا برای چاه های مختلف، از محبوب ترین روش های مصنوعی به حساب می آید که در این روش گاز به چاه تزریق شده و به تولید نفت کمک می نماید.
وی اظهار داشت: با عنایت به مشکلات ناپایداری جریان و کاهش سودآوری و هم صدمه به تاسیسات سطح الارضی و درون چاهی، یافتن چاره ای برای این مشکل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
محقق دانشگاه امیرکبیر اضافه کرد: در این رساله نه تنها مشکلات یاد شده حل شده است بلکه مدلی بسیار انعطاف پذیر هم ساخته شده که توانایی شخصی سازی برای یک میدان خاص را هم دارد. این مدل علاوه بر پیشگیری از پدیده ناپایداری، به صورت پیوسته پارامترهای تزریق و تولید را بگونه ای کنترل می کند که همواره بیشترین سودآوری اقتصادی از میدان نفتی حاصل شود.
این فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن اشاره به کاربرد طرح اظهار داشت: این مدل در کلیه میادین نفتی فرازآوری با گاز قابل استفاده می باشد. علاوه بر این با عنایت به روش استفاده شده، میتوان مدل را برای میادین غیر فرازآوری با گاز هم توسعه داد.
وی با اشاره به اینکه در این طرح نوآوری هایی به کار رفته است، اضافه کرد: ساخت مدل یکپارچه مخزن، چاه و تأسیسات سطح الارضی فرازآوری با گاز، کنترل بهینه این مدل و پیشگیری از ناپایداری با استفاده از روش های نوین کنترلی، پیشبینی احتمال وقوع ناپایداری جریان در طول عمر یک مخزن، بررسی جامع و پیشبینی تاثیر تغییر شرایط مخزن بر ناپایدار شدن جریان در یک مدل دینامیک، پیدا کردن بهترین برنامه تزریق گاز و تولید نفت در چاه های فرازآوری با گاز برای طول عمر مخزن از نوآوری های این طرح به حساب می آید.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: با عنایت به موفقیت فاز شبیه سازی لازم است مدل برای ادامه کار به صورت پایلوت در چندین چاه فرازآوری با گاز مورد ارزیابی میدانی قرار بگیرد.
وی با معرفی خصوصیت های طرح اظهار داشت: قابلیت استفاده در میادین مختلف نفتی، قابلیت اتصال به سیستم های اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، استفاده از روش های فرا ابتکاری و هوش مصنوعی که با گذشت زمان مدل، عملکرد خویش را به صورت خودکار بهبود می بخشد از خصوصیت های این طرح به حساب می آید.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اینکه نمونه داخلی یا خارجی از این طرح وجود ندارد بیان نمود: ۴سال طول کشید تا این پروژه را به نتیجه برسانیم.
وی در مورد مزیت های رقابتی این پروژه اظهار داشت: استفاده از این مدل در میادین نفتی، علاوه بر سودآوری بیشتر، از مخازن هم حفاظت کرده، میادین نفتی را مدرن کرده و به صنعت نفت ایران در رقابت منطقه ای و جهانی کمک می نماید.
مهدیانی ضمن اشاره به کاربردهای پروژه یادآورشد: نتیجه این مطالعه، برنامه ای برای تنظیم نرخ تولید و تزریق در طول عمر میدان است که می تواند در میادین واقعی با نصب شیرها و کاهنده های الکتریکی به صورت خودکار پیاده سازی شود. با این کار علاوه بر پیشگیری از صدمه به تاسیسات سطح الارضی و درون چاهی، سودآوری میدان هم بیشتر می شود.
اساتید راهنمای این پروژه دکتر احسان خامه چی و دکتر امیرابوالفضل صورتگر از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده اند.


1400/03/20
13:06:35
5.0 / 5
1113
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد