نکسترو

ساخت فیلتر جدید برای جلوگیری از گسترش ویروس كووید ۱۹ در هوا

ساخت فیلتر جدید برای جلوگیری از گسترش ویروس كووید ۱۹ در هوا

پژوهشگران با بهره گیری از نانورشته های پلیمری فیلتر جدیدی را ساختند که قادر می باشد 99.9 درصد از ذرات معلق حاوی ویروس کرونا را جذب نماید.



به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینس، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا ریورساید واقع در آمریکا برای ساخت این فیلتر، یک ولتاژ الکتریکی بالا را از درون یک قطره پلی وینیلیدین فلوراید عبور دادند تا نانوالیافی با قطر ۳۰۰ نانومتر تشکیل گردد. این پروسه منافذی به قطر چند میکرومتر روی سطح نانوالیاف به وجود آورده است که موجب جذب ۹۹.۹ درصد از ذرات معلق حاوی ویروس کرونا می شود.

این تکنیک ساخت که با عنوان الکتروریسی شناخته می شود، یک شیوه مقرون به صرفه است که امکان تولید انبوه فیلترهای نانوفیبر را برای ساخت تجهیزات محافظت شخصی و سیستم های فیلترسازی فراهم می آورد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ بطوریکه سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی بوسیله دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی همچون علایم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز گرفتار بیماری خفیف می شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که سبب افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های جدیدی را در جهان ایجاد کرده است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Environmental Science & Technology Letters انتشار یافته است.


1400/03/02
21:50:12
5.0 / 5
1141
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد