نکسترو

تلاش دانش آموختگان ۳ دانشگاه برای تبدیل ایده به محصول

تلاش دانش آموختگان ۳ دانشگاه برای تبدیل ایده به محصول

تیم زیست همراه شریف متشكل از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه های صنعتی شریف، شهید بهشتی و امیركبیر كه از سال 1396 با تحقیق برای ساخت دستگاه های پزشكی فعالیت خودرا آغاز كر، امروز همچنان تبدیل ایده به محصول را دنبال می كند.


فناوری های پوشیدنی حوزه سلامت در سال های اخیر، موج جدیدی را در جوامع به وجود آورده اند. با افزایش تقاضای مصرف کنندگان برای داشتن ابزار مخصوص بررسی سلامت، کاربرد فناوری پوشیدنی در چهار سال قبل سه برابر شده و ارزش این بازار در جهان به بیش از ۴.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ رسیده است. تیم زیست همراه شریف با هدف اندازه گیری و پردازش سیگنال های حیاتی، ذخیره داده های مفید و ارائه آنها به مطلوب ترین شکل به پزشکان و مراکز درمانی فعالیت خودرا اخیرا در مجتمع خدمات فناوری شریف آغاز نموده است.
تیم زیست همراه شریف از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه های صنعتی شریف، شهید بهشتی و صنعتی امیرکبیر تشکیل شده است که تحقیقات اولیه خودرا درباب ساخت دستگاه های پزشکی از اوایل سال ۱۳۹۶ با طراحی برخی از سنسورهای فیزیولوژیکی و گجت های پوشیدنی مجزا آغاز نموده است و این روند را همچنان ادامه می دهد.
محمدرضا کدخدایی دانش آموخته کارشناسی الکترونیک و دانشجوی ارشد گرایش الکترونیک قدرت (مدیر اجرایی) و بردیا برائی نژاد دانش آموخته کارشناسی قدرت دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و دانشجوی MBA (مدیر فنی) در این سال ها دو عضو ثابت تیم هستند و دیگر اعضاء به صورت پروژه ای با تیم همکاری می کنند.
ساخت مچبند هوشمند، طراحی و ساخت هولتر مانیتورینگ قلبی(هولتر مانیتورینگ قلبی، دستگاه کوچک قابل حملی است که به گردن آویزان شده یا بر روی کمر نصب می شود)، ماژول اندازه گیری فشارخون، دماسنج هوشمند، دستگاه استرس سنج و اپلیکیشن پایش سلامت همچون دستاوردهای این گروه است.
در هولتر مانیتورینگ قلبی ساخته شده توسط مهندسان زیست همراه شریف از تکنولوژی اینترنت اشیا استفاده شده است که می تواند بدون نیاز به کابل الکترود و با بهره گیری از بلوتوث به گوشی موبایل وصل شده و بوسیله اپلیکیشن محصول، اطلاعات ضبط شده را با کیفیتی بسیار مطلوب منتقل کند.
محمدرضا کدخدایی مدیر اجرایی دفتر زیست همراه شریف درباره برنامه های آتی این گروه در گفت و گویی که امروز- شنبه- دانشگاه صنعتی شریف منتشر نموده است، اظهار داشت: تلاش ما ساخت دستگاهی بدون نیاز به باتری است که بوسیله گرمای بدن بیمار انرژی خودرا تامین کند.
وی ادامه داد: تمامی ابزارهای ساخته شده توسط تیم، برای اندازه گیری پارامترهای مختلفی همچون فشار خون، ضربان قلب، نوار قلب، دمای بدن، سطح استرس و اضطراب و …. به کار می روند.
دانش آموخته دانشگاه شریف با بیان این که طراحی این حسگرها به شکلی است که بدون درد و اختلال در زندگی روزمره بیمار با مصرف کم انرژی و با هزینه کم نسبت به نمونه های خارجی آن تولید می شوند، اشاره کرد: نمونه های موجود از هولتر مانیتورینگ قلبی اغلب وارداتی و ساخت کشورهای مجارستان، آلمان، آمریکا و چین هستند. یک مورد طراحی از این دستگاه توسط دانشگاه تهران نیز وجود دارد که متاسفانه به مرحله ساخت و تولید انبوه به شکل گسترده نرسیده است.
کدخدایی طراحی و ساخت مدارهای رادیویی، مایکرو ویو و موج میلی متری، پردازش سیگنال، پردازش سیگنال های حیاتی، پردازش سیگنال آرایه ای، طراحی بورد مدار چاپی پیشرفته، طراحی مدارهای کم مصرف، قابل حمل و پوشیدنی، طراحی حسگرهای الکترونیکی سفارشی و طراحی و ساخت تجهیزات دامپزشکی را از دیگر حوزه های فعالیت این دفتر ذکر کرد.


1399/04/07
21:02:13
5.0 / 5
2816
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد