آب ماست را دور نریزید
لرستان استادیار پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار داشت: آب ماست حاوی کلسیم و ویتامین های محلول در آب موجود در شیر شامل ویتامین های گروه B، پروتئین، چربی و تعدادی از املاح دیگر شیر بوده و بسیار مفیدست و نباید دور ریخته شود.
بهروز یاراحمدی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه ماست در مقایسه با شیر به سبب افزودن باکتری های مفید مقدار بیشتری کلسیم و پروتئین دارد، اظهار نمود: ماست یکی از فرآورده های تخمیری شیر است که در اثر افزودن مایه ماست به شیر و نگهداری آن در وضعیت خاص حاصل می شود.
وی افزود: ماهیت مایه ماست از باکتری های استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس است که بعنوان استارتر یا آغازگر در تولید فرآورده های تخمیر شده مثل ماست استفاده می شوند.
یاراحمدی عنوان کرد: ماست در مقایسه با شیر به سبب افزودن باکتری های مفید مقدار بیشتری کلسیم و پروتئین دارد.
استادیار پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بیان کرد: آب ماست حاوی کلسیم و ویتامین های محلول در آب موجود در شیر شامل ویتامین های گروه B، پروتئین، چربی و تعدادی از املاح دیگر شیر بوده و بسیار مفیدست و نباید دور ریخته شود.
وی اشاره کرد: شیر در صورت مصرف مستمر، فشارخون افراد مبتلا به فشار را تنظیم می کند ولی درمورد آب ماست به سبب وجود اسیدلاکتیک و نمک کم می تواند سبب کاهش فشارخون شود.
یاراحمدی تاکید کرد: ترشی ماست یکی از خواص ماهیتی آن بوده که در اثر کارهای لاکتیکی مایه ماست و تبدیل قند لاکتوز شیر به اسید لاکتیک ایجاد می شود، ماست در اثر پروسه اعمال شده، شرایط نگهداری و مایه ماست مصرف شده می تواند از درجه ترشی و یا شیرینی متفاوتی برخوردار باشد.
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب