نکسترو
معاون پژوهشی دانشگاه اعلام كرد

پژوهش های بین المللی و بین رشته ای در اولویت دانشگاه تهران

پژوهش های بین المللی و بین رشته ای در اولویت دانشگاه تهران

به گزارش نکسترو معاون پژوهشی دانشگاه تهران پژوهش های بین المللی را از اولویت های پژوهشی این دانشگاه با هدف حفظ و ارتقاء ارتباطات بین المللی اساتید برشمرد و اضافه کرد: پژوهش های بین رشته ای از دیگر اولویت های پژوهشی دانشگاه تهران است که این تحقیقات می تواند با همکاری دیگر دانشکده ها و حتی دیگر دانشگاه ها باشد.


دکتر محمد رحیمیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه همیشه موضوعات و مشکلات روز در زمینه محیط زیست، آب، انرژی، چالش ها و مشکلات اجتماعی و اقتصادی از موضوعات مطرح در حوزه پژوهش بوده است، در ادامه اظهار نمود: سلامت هم جزو اولویت های پژوهشی دانشگاه تهران است.
وی در همین باره اضافه کرد: در حوزه کرونا کارهای خوبی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده است و ستاد اجرائی فرمان امام(ره) منابع مالی را برای این قبیل فعالیت ها در نظر گرفته است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به تشکیل 4 کار گروه در رابطه با کرونا در ادامه اشاره کرد: یک کار گروه در رابطه با واکسن و دارو، کار گروهی دیگر درباب استفاده از بیوفیزیک در مبارزه به کرونا، تشخیص و تولید کیت های آزمایشگاهی از دیگر کار گروه هاست داده های کلان و استفاده از هوش مصنوعی و فناوری ها چهارمین کار گروه در نظر گرفته شده برای کرونا بود.
رحیمیان با اشاره به اینکه برخی کار گروه ها به نتیجه رسیده و برخی نیز در حال اجراست، در ادامه از برگزاری نمایشگاه مجازی برای فناوری های کرونا آگاهی داد و اظهار داشت: از اقدامات انجام شده در دانشگاه های بزرگ کشور تشکیل کنسرسیوم پژوهشی است که پروژه بزرگی از سلامت و محیط زیست را برای انجام کار پژوهشی گرفته و در حال انجام می باشد که نتایج آن به زودی در سازمان محیط زیست با حضور وزیر علوم و دکتر «عیسی کلانتری»، معاون رئیس جمهور دکتر «نیلی»، رئیس دانشگاه تهران ارائه می شود.
وی افزود: سیاهه انتشار آلودگی های هوا در 8 شهر بزرگ صنعتی در دانشگاه های بزرگ انجام شده و به نتیجه رسیده است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه درباره آلودگی در صنایع پروپوزالی به محیط زیست و صندوق محیط زیست داده شده است تا منابعی اختصاص پیدا کند، اظهار داشت: امید می رود با تأیید نهایی و اختصاص اعتبار کار شروع شود.
رحیمیان با تاکید بر ضرورت افزایش ارتباط میان صنایع و دانشگاه برای استفاده از تکنولوژیهای جدید در جهت کاهش میزان آلودگی ها و آلاینده ها اضافه کرد: در حل مشکل آلودگی هوا دانشگاه های بزرگ وارد شدند الان به سازمان هواشناسی طرحی داده شده است که با ارتباط سامانه هواشناسی با سامانه ای دیگر از این پس می توان به وسیله آن میزان و شدت آلودگی هوا را نظیر وضعیت آب و هوا پیش بینی نمود.
وی ادامه داد: الان سامانه طراحی و منتظر ارتباط این سامانه با دیگر سامانه های سازمان هواشناسی هستیم.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران هم چنین درباره اعتبارات بخش پژوهش اظهار داشت: 40 درصد اعتبارات بخش پژوهش در سال قبل از درآمد اختصاصی دانشگاه بوده است که البته میزان درآمد اختصاصی دانشگاه به سبب شرایط کرونائی کاهش یافته است اعتبارات عمومی هم صرف حقوق و مزایای پرسنل می شود.
رحیمیان اعطای گرنت به اساتید را از مهم ترین موضوعات پژوهشی در دانشگاه تهران دانست و اظهار داشت: در لایحه بودجه 1400 پیشنهاد داده شده است که برای موسسات پژوهشی، نشریات و پایگاه های علمی بودجه مناسبی اختصاص داده شود و گرنت اساتید برای سالهای زیادی ثابت مانده است.
وی با اشاره به وجود مشکلاتی برای خرید تجهیزات برای انجام پژوهش و تحقیق اظهار داشت: امسال شرایط بودجه و ارزی کشور به سبب تحریم ها ایجاب نمی کرد که از نظر تجهیزات به روز شویم هم چنین این تحریم ها سبب شد تا در چاپ و انتشار برخی مقالات با مشکلاتی مواجه شویم.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران، در آخر اشاره کرد: الان در حال برطرف نمودن برخی ایرادات هستیم تا مقالات برای چاپ و انتشار پذیرش شوند.




منبع:

1399/10/30
22:36:48
0.0 / 5
1211
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد