نکسترو

افزایش ۱۰۰ برابری اثربخشی داروی رمدسیویر با فرمول نانویی

افزایش ۱۰۰ برابری اثربخشی داروی رمدسیویر با فرمول نانویی

نكسترو: این روزها داروی رمدسیویر برای بیماران كرونائی تجویز می شود، اخیرا یكی از شركت با بهره گیری از فناوری نانو فرمولاسیون جدیدی برای رمدسیویر ارائه كرده كه اثربخشی آنرا 100 برابر افزایش داده است.


شرکت استرافارما (Starpharma) اعلام نمود که از فناوری رهایش داروی جدید خود موسوم به DEP ® برای تولید نسخه بادوام تر و قابل انحلال در آب داروی رمدسیویر بهره برده است.
رمدسیویر یک داروی ضدویروسی بوده که توسط شرکت گیلد (Gilead) توسعه یافته است و هم اکنون توسط سازمان غذا و داروی آمریکا جهت استفاده بیماران مبتلا به ویروس کرونا که در مراحل حاد بیماری بوده و در بیمارستان بستری هستند، تأیید شده است.
رمدیسویر دارای خاصیت ضدویروسی وسیعی بوده و هم اکنون به سبب انحلال خیلی کم در آب، به صورت تزریقی تجویز می شود.
اما با بهره گیری از این فناوری نانوذره ای شرکت استرافارما، قابلیت انحلال در آب داروی رمدسیویر افزایش قابل توجهی پیدا کرده و این فرمولاسیون نانویی منجر به رهایش کنترل شده رمدسیویر شده است که با این کار می توان توالی استفاده از این دارو را کاهش داده بطوری که نیاز به بستری شدن در بیمارستان نباشد.
با استفاده از فرمولاسیون نانویی، داروی رمدسیویر مجهز به DEP ®، دارای اثربخشی ۱۰۰ برابر بیشتر از نمونه استاندارد است. از مزیت های دیگر این فرمولاسیون می توان به امکان تزریق زیرپوست بجای تزریق داخل وریدی اشاره نمود که با این کار نیاز به بستری شدن بیمار در بیمارستان را می کاهد. بعبارتی امکان استفاده از آنرا نیز تسهیل کرده است.
جکی فیرلی، مدیرعامل شرکت استرافارما می گوید: «درحال حاضر گزینه های بسیار محدودی برای درمان کرونا وجود دارد. شرکت استرافارما به صورت فعال روی برنامه های توسعه ای درمان این بیماری کار می کند. در نهایت، فناوری DEP ® که به صورت اختصاصی در اختیار استرافارما قرار دارد برای بهبود اثربخشی داروی رمدیسویر استفاده شده و نیاز به تزریق مکرر این دارو به بیماران کاهش یافته است.»
وی می افزاید: «تزریق زیرپوست بجای تزریق داخل وریدی این امکان را به پزشکان می دهد که پروسه درمان را در بیرون از بیمارستان بتوانند دنبال کنند، بدین سبب در کشورهایی که زیرساخت های پزشکی قوی ندارند، درمان کرونا با این دارو ساده تر انجام می شود. این فرمولاسیون جدید نیاز به بستری شدن بیمار را می کاهد.»
طبق اعلام یک شنبه ستاد توسعه فناوری نانو، این دومین دستاورد شرکت استرافارما برای کمک به درمان کرونا است؛ قبل از این، اسپری بینی با خاصیت ضدویروسی توسط این شرکت توسعه یافته بود.

روز اول آذرماه جاری خبری در خبرگزاری شینهوا به نقل از سازمان جهانی بهداشت منتشر گردید که این سازمان عنوان کرده که هنوز شواهدی دال بر اینکه داروی رمدسیویر سبب بهبود عواقب بیماری کرونا مانند کاهش مرگ و میر، نیاز به استفاده از دستگاه کمکی اکسیژن، کاهش زمان بهبودی بالینی و غیره می شود، پیدا نکرده است. هرگونه تاثیر مفید رمدسیویر در صورت وجود، به احتمال زیاد ناچیز است و احتمال وارد شدن لطمه جدی همچنان وجود دارد.
این سفارش سازمان جهانی بهداشت که در مجله پزشکی British Medical Journal انتشار یافته بود برمبنای بررسی شواهدی اعلام شده است که داده های چهار آزمایش بین المللی را بر روی بیش از هفت هزار بیمار بستری در بیمارستان بررسی نموده است.
در این گزارش آمده بود که سازمان جهانی بهداشت خصوصاً باتوجه به هزینه ها و نتایج منابع در رابطه با داروی رمدسیویر احساس مسئولیت می کرد که باید شواهدی از کارآیی این دارو عرضه نماید. این درحالی است که کارایی این دارو توسط داده های که هم اکنون موجود هستند، تایید نشده است.
داروی ضد ویروسی رمدسیویر، یکی از دو دارویی است که هم اکنون مجاز به استفاده برای درمان بیماران کرونائی در سراسر جهان هستند.
رمدسیویر که توسط شرکت داروسازی آمریکایی Gilead تولید شده است بسیار گران بوده و باید بوسیله تزریق در ورید استفاده گردد.
این شرکت داروسازی ماه گذشته اعلام نمود که فروش سه ماهه سوم این دارو حدود ۹۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.



منبع:

1399/09/10
18:31:02
5.0 / 5
1460
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد