نکسترو
رئیس كارگروه اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت:

اعلام ساخت یا كشف دارو پیش از كسب مجوز سازمان غذا و دارو تخلف است

اعلام ساخت یا كشف دارو پیش از كسب مجوز سازمان غذا و دارو تخلف است

نكسترو: رئیس كارگروه اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت بیان كرد: هر كدام از پژوهشگران كشور در هر كدام از دانشگاه ها اگر پیش از كسب مجوز سازمان غذا و دارو ادعای كشف دارو یا واكسن كنند، مرتكب تخلف پژوهشی شده اند و كمیته های اخلاق در پژوهش دانشگاه ها موظفند به این تخلفات رسیدگی كنند. گاهی در مرحله آزمایشگاهی می بینیم ماده ای اثربخشی دارد اما ورود چنین ماده ای پس از مراحل آزمایشگاهی و درنوردیدن كارآزمایی های بالینی به جامعه، به مجوز نهاد رگولاتوری نیاز دارد.


دکتر احسان شمسی گوشکی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اصولا ساخت یک دارو یا واکسن، یک فاز پژوهشی دارد که توسط دانشمندان، پزشکان و پژوهشگران مختلف انجام می شود تا به مرحله ای برسد که بعنوان یک دارو یا واکسن وارد بازار شود. نکته ی بسیار مهمی که باید به آن توجه کرد این است که هر کشوری یک نهادی دارد که پژوهش ها، داده ها و اطلاعات را بررسی می کند.
وی ادامه داد: هنگامی که کسی ادعا می کند دارویی را ساخته یا واکسنی را کشف کرده، این نهاد که به آن رگولاتور می گویند، این ادعا را بررسی می کند و سپس این نهاد به دارو یا واکسن مجوز می دهد. در ایران، این نهاد، سازمان غذا و دارو است که قسمتی از وزارت بهداشت و در واقع قسمتی از حاکمیت است که از حقوق مردم دفاع می کند. این نهاد وظیفه دارد از عرضه ی دارو یا واکسنی که ایمنی بخشی آن تایید نشده است جلوگیری کند.
عضو کمیته ملی واکسن کووید-۱۹ با تاکید بر این که اعلام کشف هر نوع واکسن یا دارو بدون ستاندن مجوز رسمی سازمان غذا و دارو غیراخلاقی و غیرقانونی می باشد، اظهار نمود: هرکس محصولی را که مجوز سازمان غذا و دارو را ندارد بعنوان دارو در اختیار مردم بگذارد مغایر با قانون کشور عمل کرده است. مردم باید بدانند تنها اثربخشی و ایمنی موادی قطعی شده که توسط سازمان غذا و دارو به آن مجوز داده شود.
دبیر کارگروه اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت اشاره کرد: هر کدام از پژوهشگران کشور در هر کدام از دانشگاه ها اگر پیش از کسب مجوز سازمان غذا و دارو ادعای کشف دارو یا واکسن کنند، مرتکب تخلف پژوهشی شده اند و کمیته های اخلاق در پژوهش دانشگاه ها موظفند به این تخلفات رسیدگی کنند. تمام ادعاهایی که تا حالا درباب داروی کرونا بیان شده است به جز داروهایی که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته باشند، ادعاهایی اثبات نشده است و ممکنست ذهن مردم را از مسیر اصلی منحرف کند. با این ادعاها ممکنست مردم فرض کنند در اثر مصرف یک ماده در مقابل کرونا ایمن شده اند. فرقی هم ندارد که ماده گیاهی باشد یا شیمیایی، سنتی باشد یا غیر سنتی.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اسامی و جزئیات این داروها اظهار داشت: فهرست داروهایی که مجوز وزارت بهداشت را می گیرند کاملا مشخص است. این داروها شماره دارند و مردم می توانند به لیست آنها دسترسی داشته باشند. این داروها در داروخانه ها فروخته می شوند و نشان سازمان غذا و دارو بر روی آنها وجود دارد.
دبیر مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی با بیان اینکه «اصطلاح دارو فقط برای موادی به کار می رود که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته باشد» اظهار داشت: مردم آزادند به عطاری ها مراجعه کنند و هر چه می خواهند مصرف کنند اما کسی حق ندارد از عنوان دارو بدون مجوز نهاد رسمی کشور استفاده نماید. علاوه بر آن، مردم باید با حقوق خود آشنا باشند و با سودجویی افراد در معرفی فرآورده هایی که مجوز سازمان غذا و دارو ندارند مقابله کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به لزوم اعتماد مردم به پزشکان بیان کرد: اگر مردم می خواهند از محصولات طب سنتی استفاده کنند، محصولاتی را انتخاب کنند که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو است. این نهاد به تعداد زیادی از محصولات طب ستی مجوز داده است. محصولات سنتی که دارای مجوز این سازمان هستند سمی نیستند و موجب ایجاد مشکلاتی از قبیل نارسایی ارگان های مختلف بدن مانند کبد نمی گردد. الزاماتی که درباب داروهای طب سنتی وجود دارد به اندازه ی داروهای شیمیایی سختگیرانه نیست اما حداقل معیارهای ایمنی و سلامتی را دارد.
شمسی گوشکی در بخش دیگری از این گفت و گو، درباره تحقیقاتی که درباب کرونا در حال انجام می باشد اظهار داشت: پژوهش های ما در ایران بسیار عالی در حال پیگیری است. چند تیم پژوهشی به صورت جدی در حال نزدیک شدن به ساخت واکسن هستند. فاز حیوانی مطالعات این گروه ها به انتها رسیده است و سازمان غذا و دارو در حال بررسی نتایج فاز حیوانی است که برای ستاندن مجوز مطالعات انسانی به کمیته ملی اخلاق ارجاع داده شوند. مردم بدانند پژوهشگران مشغول فعالیت در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی هستند و نتیجه این فعالیت ها در نخستین فرصت ممکن به مردم رسانده شود.
وی در آخر اشاره کرد: ستاد مقابله با کرونا، کمیته ای علمی دارد که اعضای این کمیته با بررسی موضوعات مختلف نظرات خودرا درباب روش های پیشگیری و درمان و داروها اعلام می کنند. هم اکنون، رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک مهمست و همه موظف می باشند که این موارد را رعایت نمایند.




منبع:

1399/08/24
23:09:44
5.0 / 5
1644
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد