نکسترو
نتایج یك پژوهش نشان داد

الگوهای غذایی موثر بر كاهش مبتلا شدن به كبد چرب غیرالكلی

الگوهای غذایی موثر بر كاهش مبتلا شدن به كبد چرب غیرالكلی

به گزارش نكسترو نتایج یك پژوهش نشان داده است افرادی كه از الگوهای غذایی دارای لبنیات و سبزیجات استفاده می نمایند كمتر با خطر مبتلا شدن به كبد چرب غیرالكلی روبه رو هستند.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، با توجه به افزایش شیوع کبد چرب و حتی مشاهده موارد زیاد بیماری در افرادی که چاق نیستند و هنوز در دوران جوانی هستند شناخت عوامل تغذیه ای در رابطه با کبد چرب ضروری به نظر می رسد.
تعدادی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پژوهشی الگوهای غذایی ای را که باعث افزایش ریسک مبتلا شدن به کبد چرب غیرالکلی می شود را شناسایی کرده اند. آنها در پژوهش خود ۲۴۴ نفر را مورد مطالعه قرار دادند. نیمی از آنها در گروه کنترل بودند و نیم دیگر در گروه مداخله.
نتایج این تحقیق نشان داد که از چهار الگوی غذایی عمده که افراد از آنها پیروی می کردند، دو الگوی غذایی یعنی الگوی غذایی معلول که شامل مصرف شیرینی ها، نان سفید، برنج، بیسکویت و اسنکها بود و همینطور الگوی غذایی سنتی که شامل مصرف بیشتر ادویه ها، گوشت قرمز بود با خطر بیشتر کبدچرب غیر الکی مرتبط بودند. برعکس این الگوها، استفاده از الگوی غذایی سبزیجات و لبنیات کمتر با خطر مبتلا شدن به کبد چرب روبه رو بود. یعنی در افرادی که روزانه مصرف مقدار بیشتری لبنیات و سبزیجات داشتند خطر کبدچرب غیر الکلی رو به کاهش بود.
بر مبنای آن چه در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته است، این طرح تحقیقاتی توسط آناهیتا منصوری، نرگس دهقان سرشت، سیما جعفری راد و پژمان علوی نژاد انجام شده است و مقاله ی آن در Nutrition Journal به چاپ رسیده است.




منبع:

1399/06/23
21:38:37
5.0 / 5
1706
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد