نکسترو

سلاح نانوذره ای جدید در مبارزه با بیماری های قلبی و کلیوی

سلاح نانوذره ای جدید در مبارزه با بیماری های قلبی و کلیوی

به گزارش نکسترو، محققان لابراتوار چانگ در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) موفق به توسعه ذرات نانو طبیعی مهندسی شده اند که می توانند در درمان بیماری های قلبی و کلیوی نقش حیاتی ایفا کنند.


به گزارش گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این ذرات می توانند به درمان های ژنی نوین کمک کنند و پتانسیل بسیاری جهت استفاده در درمان بیماری های دیگر دارند.
بیماری های قلبی و کلیوی همچون مشکلات بهداشت عمومی جهانی به شمار می روند و هر ساله زندگی میلیونها نفر را تهدید می کنند. بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری بیماری ها (CDC) در آمریکا، بیشتر از یک نفر از هر هفت بزرگسال به بیماری مزمن کلیوی مبتلا است، در حالیکه بیماری های قلبی همچنان بعنوان اصلی ترین عامل مرگ و میر شناخته می شوند.
در این راستا، مهندسان زیست پزشکی در دانشکده مهندسی ویتربی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC)، موفق به طراحی نانوذرات طبیعی مهندسی شده ای شده اند که از سلول های انسانی آزاد می شوند. این ذرات نانو می توانند به صورت مؤثری در درمان بیماری های قلبی و کلیوی و خیلی از کاربردهای درمانی دیگر نقش ایفا کنند. این پژوهش در دو مجله معتبر علمی Advanced Healthcare Materials و Biomaterials انتشار یافته است.
تحقیقات جدید در لابراتوار «اونا جی چانگ»، استاد مهندسی زیست پزشکی، مهندسی شیمی و علم مواد انجام شده است. لابراتوار چانگ در زمینه های تحویل دارو و درمان های ژنی، نانومدیسین و بیومواد پیشتاز است و تحقیقات بسیاری در زمینه طراحی و کاربرد نانوذرات خودجمع شونده برای تحویل دارو و درمان بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی و کلیوی انجام داده است.
بیماری آترواسکلروز یک بیماری التهابی شایع در سیستم قلبی عروقی است که سبب تجمع و پارگی پلاک ها در شریان ها می شود و می تواند منجر به حملات قلبی و سکته ها گردد. بر اساس گزارش مؤسسه ملی بهداشت (NIH)، حدود ۵۰ درصد از آمریکایی ها در سنین ۴۵ تا ۸۴ سال به آترواسکلروز مبتلا هستند و از آن بی خبرند.
گروه تحقیقاتی چانگ پیش از این رویکردهایی در نانوپزشکی برای درمان آترواسکلروز عرضه کرده بودند. این رویکردها به جای استفاده از داروهای استاتینی که به صورت معمول برای کاهش سطح کلسترول بد (LDL) استفاده می شود، بر روی استفاده از نانوذرات طبیعی متمرکز شده اند. نانوذراتی که به صورت طبیعی توسط بدن تولید می شوند و قادرند به صورت مؤثرتری به درمان آترواسکلروز بپردازند.
چانگ و تیم تحقیقاتی اش اعتقاد دارند که نانوذرات طبیعی می توانند جایگزینی ایمن تر برای درمان های مبتنی بر نانوذرات سنتزی باشند. در آزمایش های مقایسه ای که در لابراتوار چانگ انجام شد، نانوذرات طبیعی (ذرات خارجی سلولی یا EVs) عملکرد به مراتب بهتری در کاهش تشکیل پلاک ها نسبت به نانوذرات سنتزی داشتند.
بیماری کلیوی مزمن (CKD) یک مشکل بهداشت و سلامت جهانی است که تقریبا ۶۰۰ میلیون نفر را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار داده است. لابراتوار چانگ درحال پژوهش بر روی درمان های جدید برای بیماری های کلیوی است و تمرکز ویژه ای بر استفاده از نانوذرات طبیعی برای درمان بیماری های کلیوی دارد. در تحقیقات اخیر، این گروه تحقیقاتی درحال بررسی نحوه ی استفاده از EV های ادراری ساخته شده توسط سلول های سالم کلیوی برای درمان بیماری های ژنتیکی کلیه مانند بیماری کلیوی پلی کیستیک اتوزومی غالب (ADPKD) هستند.
در این نوع بیماری، کیست ها در کلیه ها رشد کرده و امکان دارد به نارسایی کلیه منجر شوند. روش های درمانی کنونی تنها به کند کردن روند بیماری کمک می کنند و قادر به درمان ریشه ای مشکل نیستند. اما چانگ و تیم تحقیقاتی اش نشان داده اند که EV های سالم می توانند پروتئین های عملکردی موردنیاز برای درمان این بیماری ها را مستقیماً به سلول های بیمار منتقل کنند.
در آزمایش های انجام شده بر روی موش ها، این تیم موفق به نشان دادن کاهش چشم گیر در پیشرفت بیماری و کند شدن رشد کیست ها شدند.
چانگ اعتقاد دارد که EV ها می توانند نسل بعدی درمان های نانوپزشکی مانند درمان های ژنی، پروتئینی و سلولی باشند. تحقیقات اخیر نشان داده است که این نانوذرات طبیعی می توانند بعنوان ابزار درمانی تطبیق پذیر و ایمن، کاربردهای گسترده ای در درمان بیماری های مختلف داشته باشند.




منبع:

1404/03/04
13:26:26
5.0 / 5
164
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
لینک دوستان نكسترو
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد