نکسترو

تأکید اعضاء او آی سی بر تقویت ارزش های انسانی اسلامی در کنار هوش مصنوعی

تأکید اعضاء او آی سی بر تقویت ارزش های انسانی اسلامی در کنار هوش مصنوعی

نکسترو: نمایندگان کشورهای اسلامی نظیر تونس، ترکیه، عربستان، برونئی، پاکستان و دیگر اعضاء حاضر در اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای اسلامی با ارائه دیدگاه های خود درباره ی جایگاه و ضرورت هوش مصنوعی، بر حفظ ارزش های مشترک انسانی و اسلامی و اخلاق، تقویت همکاریهای فناورانه و علمی در جهان اسلام و بهره مندی از ظرفیتهای مشترک تاکید کردند.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفت و گوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی. سی که از روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در تهران افتتاح شد، امروز دوشنبه در سطح وزیران علوم کشورهای اسلامی انجام شد.
در این جلسه، نماینده کشور تونس اظهار داشت: امروز، جهان درگیر مبارزه ای در فضای الکترونیک است و در کنار پیشرفت تکنولوژی، باید ارزش های مشترک انسانی و اسلامی را نیز حفظ و تقویت نماییم.
وی از تشکیل مراکز تحقیقاتی پیشرفته در تونس، تربیت پژوهشگران و موفقیت های علمی چون کسب رتبه سوم آفریقا در علوم، سخن گفت و اظهار کرد: تونس از بیانیه تهران حمایت می کند و خواهان ایجاد سکوی همکاری علمی بین کشورهای اسلامی است.

ترکیه بدنبال استفاده مؤثر از زیست بوم نوآوری و شرکت های فناور

نماینده ترکیه نیز با تکیه بر لزوم توجه به اخلاق در توسعه هوش مصنوعی اظهار داشت: تاریخ مملو از پیشرفت های علمی همراه با غفلت از اخلاق است. ما در ترکیه به گسترش زیرساخت های قانونی و فناورانه در عرصه هوش مصنوعی توجه ویژه داریم و بدنبال استفاده مؤثر از زیست بوم نوآوری و شرکت های فناور هستیم.

حمایت مالی ۲۰ میلیون ریالی عربستان از سازمان همکاری اسلامی برای تقویت زیرساخت های فناورانه

نماینده عربستان با یادآوری نقش علمای مسلمان در رشد علوم، اظهار داشت: عربستان سعودی توانسته است به رتبه سوم جهانی در توسعه هوش مصنوعی در سال قبل برسد و تا سال ۲۰۳۰ هدف ما دستیابی به رشد فراگیر در این حوزه می باشد.
وی همین طور از حمایت مالی ۲۰ میلیون ریالی عربستان از سازمان همکاری اسلامی برای تقویت زیرساخت های فناورانه آگاهی داد.

ترویج نوآوری علمی و روبرو شدن با چالش های موجود

نماینده وزارت آموزش وپرورش برونئی نیز با تقدیر از جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی این اجلاس، گفت: تحول دیجیتال دارای پیچیدگی هایی است و ما به عنوان عضو OIC۱۵، بر ترویج نوآوری علمی و روبرو شدن با چالش های موجود تاکید داریم.

پیشنهاد تشکیل کمیته علم و فناوری

نماینده پاکستان هم پیشنهاد تشکیل کمیته علم و فناوری را بیان کرد و اظهار داشت: پاکستان آمادگی دارد با گسترش زیرساخت های هوش مصنوعی، سکوی دیجیتال مشترکی با کشورهای اسلامی راه اندازی کند. از دیگر کشورها نیز دعوت می نماییم به این تلاش بپیوندند.

تحصیل بالاتر از چهار هزار دانشجو قزاقستانی در رشته هوش مصنوعی

نائب وزیر آموزش عالی، علم و فناوری قزاقستان نیز در ادامه این جلسه گفت: نقشه راهی برای همکاریهای علمی و فناورانه، خصوصاً در عرصه هوش مصنوعی، فناوری های کشاورزی و پایداری محیط زیست تهیه و میان کشورهای اسلامی توزیع شده است تا دیدگاه ها و پیشنهادهای خودرا عرضه کنند.
تالغات یشنکولوف با اشاره به تصویب «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی» در قزاقستان برای سالیان ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹، اضافه کرد: این برنامه بر تدوین مقررات، ایجاد مراکز تخصصی و اجرای طرح های فناورانه در عرصه هوش مصنوعی تمرکز دارد.
وی بیان داشت: حال بالاتر از چهار هزار دانشجو در رشته هوش مصنوعی و بالاتر از چهار هزار و ۵۰۰ نفر در رشته های در رابطه با علوم کامپیوتر در دانشگاه های قزاقستان تحصیل می کنند. افزون بر آن، همکاری هایی با شرکت هایی نظیر آمازون در برگزاری دوره های آموزشی سطح بالا شروع شده است.
یشنکولوف اشاره کرد: تا حالا بالاتر از ۳۰۰ هزار دانشجو از دوره های علمی و مهارتی در رابطه با فناوری بهره مند شده اند و ما در تلاشیم با پشتیبانی از استارتاپ های فعال در حوزه فناوری های کوانتومی و نوآورانه، مسیر ارتقا و تحول دیجیتال در قزاقستان را هموار نماییم.
این اجلاس با قراِئت بیانه از طرف وزیر علوم ایران و با تصویب سند هوش ملی مشترک کشورهای اسلامی و اعلام عربستان به عنوان میزبان سومین دوره اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای اسلامی به کار خود در تهران تمام کرد.


1404/03/01
16:58:15
5.0 / 5
29
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
لینک دوستان نكسترو
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد