نکسترو

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ های باکتریایی

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ های باکتریایی

به گزارش نکسترو، محققان موفق به توسعه یک روش جدید و فوق حساس برای شناسایی هاگ های باکتریایی شده اند که ترکیب و همگرایی علوم نانو و زیست فیزیک است.


به گزارش گروه علمی ایرنا از از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، هاگ های باکتریایی یکی از مقاوم ترین ساختارهای طبیعت هستند. این ساختارهای ریز و شبه بذر زمانی تشکیل می شوند که باکتری ها برای بقا در شرایط نامساعد وارد یک حالت خواب می شوند. آنها قادرند در محیط های خیلی سخت همچون آب جوش، مواد ضدعفونی کننده رایج و حتی تشعشعات رادیواکتیو زنده بمانند، شرایطی که اغلب باکتری های معمولی را از بین می برد. مقاومت بالای این هاگ ها و توانایی آنها در فعال شدن مجدد در شرایط مناسب، چالش بزرگی در حوزه های بهداشت و درمان، کشاورزی و صنایع غذایی به حساب می آید.
یوناس سگروالد، دانشجوی دکتری در دپارتمان فیزیک دانشگاه اومئو، یکی از محققان این پروژه، در این حوزه می گوید: ما با استفاده از این شیوه توانسته ایم با دقت بالایی هاگ های باکتریایی را تشخیص دهیم. این یافته ها در ژورنال علمی ACS Sensors با عنوان شناسایی فوق حساس هاگ های باکتریایی با استفاده از طیف سنجی رامان تقویت شده سطحی انتشار یافته است.
این روش جدید با استفاده از نانو میله های طلا و فناوری لیزر، سیگنال های یک مولکول خاص موجود در هاگ ها را تقویت می کند. این شیوه، که تحت عنوان طیف سنجی رامان تقویت شده سطحی (SERS) شناخته می شود، امکان شناسایی مقادیر بسیار اندک مواد شیمیایی، حتی در حد تک مولکول ها را فراهم می آورد. این توانایی به تشخیص زودهنگام هاگ های باکتریایی در غلظت های بسیار پایین کمک می نماید، امری که در خیلی از صنایع اهمیت بالایی دارد؛ چونکه اقدامات پیشگیرانه می توانند در مراحل اولیه اجرا شوند.
دیمیتری مالیشف، پژوهشگر دپارتمان فیزیک و یکی از نویسندگان این مقاله، در این رابطه می گوید: هاگ ها در بیمارستان ها و صنایع غذایی مشکلات گوناگونی ایجاد می کنند، چونکه می توانند به سطوح و تجهیزات بچسبند و سبب آلودگی مکرر شوند. این آلودگی ها منجر به بیماری، فساد مواد غذایی و هزینه های بالای پاک سازی می شوند.
یکی از کاربردهای امیدبخش این شیوه جدید، در صنعت لبنیات است، جایی که هاگ های باکتریایی، بخصوص گونه های باسیلوس (Bacillus)، یک تهدید جدی محسوب می شوند. آلودگی در خطوط تولید لبنیات می تواند منجر به فساد محصولات، فراخوان های گسترده و خطرات بهداشتی برای مصرف کنندگان شود. از آنجائیکه شیر و محصولات لبنی اهمیت بالای ی در رژیم غذایی دارند، تضمین ایمنی غذایی در این صنعت یک اولویت اساسی به حساب می آید.
پژوهشگران این تکنولوژی جدید را بر روی یک نمونه آلوده از شیر آزمایش کردند و توانستند هاگ های باکتریایی را با موفقیت شناسایی کنند. این موفقیت نشان داده است که روش جدید می تواند به بهبود ایمنی غذایی کمک نماید و از آلودگی های گسترده جلوگیری نماید.
یوناس سگروالد در این خصوص می گوید: روش ما از حساسیت بالاتری برخوردار می باشد و به ما امکان می دهد مقادیر بسیار کمتری از هاگ های باکتریایی را نسبت به روش های پیشین شناسایی نماییم. باآنکه هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار داریم، اما به صورت فعال درحال کار روی بهینه سازی این فناوری هستیم تا آنرا به یک سنسور عملی تبدیل نماییم که بتواند برای صنایع مختلفی که در معرض خطر آلودگی هاگ های باکتریایی هستند، سفارشی سازی شود.



1403/12/05
08:47:43
5.0 / 5
309
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
لینک دوستان نكسترو
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد