نکسترو
در قالب یك پژوهش بررسی شد

راهی برای حفظ كله پاچه از باكتری ها

راهی برای حفظ كله پاچه از باكتری ها

نكسترو: پژوهشگران در پژوهشی تاثیر بسته بندی با لفاف های نانو نقره را بر نگهداری كله پاچه بررسی كردند.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی یک امر مهم و اجتناب ناپذیر است. کله پاچه از آن جایی که یک غذای سنتی و محلی در ایران است، به سبب رطوبت بالا و بار میکروبی می تواند زمینه مناسبی برای رشد پاتوژن های غذایی باشد. کله پاچه دارای پروتئین و اسیدهای چرب فراوانی است که می تواند محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم های مولد فساد باشد. پژوهشگران در پژوهشی راهی را برای کاهش بار میکروبی کله پاچه بررسی نموده اند.
در این پژوهش که توسط انوشه شریفان، رامین بهشتی زاده و حامد اهری از دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات و همین طور امیرعلی انوار از دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات انجام شده، آمده است: « استفاده از نانو ذرات فلزی بواسطه سایز کوچک ماده مصرفی( در مقیاس نانو)، انحلال نسبتا بالا، انعطاف پذیری بالا، خاصیت های شیمیایی و میکروبی خوب به سبب دارا بودن نسبت سطح به حجم بالا و همین طور به سبب افزایش مقاومت میکروارگانیسم ها به یون های فلزی و آنتی بیوتیک ها و ایجاد سویه های مقاوم بعنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها، تولید اشکال دارویی متنوع و همین طور توجه ویژه جهانی نسبت به روش های تشخیص سریع و دقیق از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند.»
برمبنای آن چه در این مقاله آمده است، یکی از فناوریهای جدید که امروزه برای نگهداری مواد غذایی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است و برای محصولات قابل استفاده می باشد، بهره گیری از بسته بندی های ضدمیکروب است که در ساخت آنها از موادی در مقیاس نانو استفاده می شود و در این بین نانو ذرات نقره از موثرترین آنها است.
نویسندگان این مقاله، بعد از تهیه سوسپانسیون میکروبی به ارزیابی خاصیت ضدباکتریایی پوشش ها با غلظت های مختلف 1000ppm، 2000 ppm و 3000 ppm پرداخته شد.
در این پژوهش آمده است: « در این تحقیق از پوشش هایی با غلظت 3500ppm و 4000ppm استفاده شد که دارای بیشترین تاثیر بر روی کله پاچه نگهداری شده در یخچال با سرمایش 4 درجه سانتی گراد داشته است و توانست بار میکروبی کله پاچه را ثابت نگه دارد، ممکنست بتوان غلظت های بالاتر را با خاصیت آنتی باکتریال تولید کرد و به کار برد.»
در آخر چنین نتیجه گیری می شود که غلظت های 3500 ppm و 4000 ppm نانو ذره نقره در حفظ میزان نسبی باکتری اشرشیاکلای در چهار روز آزمایش بر روی کله پاچه تاثیر بیشتری نسبت به سایر غلظت های نانو نقره دارند. همین طور سایز نانو ذرات نقره با میکروسکوپ الکترونی اندازه گیری و 62nm گزارش شد. در نهایت باتوجه به کلیه نتایج، استفاده از لفاف های بسته بندی نانو نقره اصلاح شده با فتوکاتالیست TIO2 (دی اکسید تیتانیوم) برای افزایش ماندگاری کله پاچه سفارش می شود.
این پژوهش در نخستین شماره ی پانزدهمین سال نشریه پاتوبیولوژی مقایسه ای انتشار یافته است.




منبع:

1399/03/16
23:56:36
5.0 / 5
1740
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد