نکسترو

اینترنت اشیاء در خدمت افراد سالمند

اینترنت اشیاء در خدمت افراد سالمند

نکسترو: نکسترو: اصفهان پیش بینی می شود که در سال 1435 جمعیت سالمندان کشور ما به 33 درصد برسد و به بیان دیگر؛ از هر سه نفر یک نفر سالمند خواهد بود. از ین جهت، مبحث اینترنت اشیاء، یکی از مباحثی است که می تواند در راستای یاری رساندن به افراد سالمند مفید باشد.



امروز دوشنبه، ۱۱ اردیبهشت ماه، نخستین جلسه از سلسله نشست های علمی با عنوان «سلسله نشست های خبری ترجمان و تبادل دانش» بمنظور آگاه سازی جامعه از تازه ترین دستاوردهای علمی و پژوهشی انجام شده توسط واحد ترجمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مدیریت مهدی احمدی فر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.

«کاربرد اینترنت اشیاء برای امنیت بیماران سالمند»، عنوان یکی از طرح های ارائه شده در این جلسه بود که توسط مجری این طرح، محمد ستاری، عنوان شد.



مجری این طرح با اعلان اینکه جمعیت سالمندان دنیا به شدت رو به افزایش است، اضافه کرد: پیش بینی می شود که در سال ۲۰۵۰ چیزی بیش از ۲۳ درصد از جمعیت دنیا سالمند شود و این وضعیت در کشور ما نیز بدتر خواهد بود، یعنی پیش بینی می شود که در سال ۱۴۳۵ جمعیت سالمندان کشور ما به ۳۳ درصد برسد و به عبارتی از هر سه نفر یک نفر سالمند خواهد بود. بدین سبب باید از حالا رویکردهایی را اتخاذ نماییم تا آن زمان که در آینده با این جمعیت سالمند مواجه می شویم بتوانیم آنها را مدیریت نماییم و مشکلات و نیازهایشان را برطرف نماییم.

وی افزود: بنا بر این ما این بحث را پیگیری کردیم تا مشخص شود آیا فناوری هایی که هم اکنون وجود دارند می توانند یاری کننده باشند یا خیر؟ در این رابطه، بحثی که این روزها در دنیا و در برخی از شرکت های کشور ما نیز درحال پیشرفت است، «بحث اینترنت اشیاء» است. زمانی که ما از اینترنت اشیاء صحبت می نماییم، موضوع محدود به کامپیوتر، موبایل و تبلت نمی گردد، بلکه کلیه دستگاه های فیزیکی می توانند به این شبکه متصل شوند.

ستاری اشاره کرد: سوالی که مطرح می شود، این است که چطور ما می توانیم یک دستگاه فیزیکی را به یک شبکه اینترنت متصل کنیم؟ در جواب می گوییم که ما می توانیم از یک سری حسگر استفاده نمائیم تا اطلاعات را از اشیاء دریافت و در شبکه ارسال نمایند و برای ارسال اطلاعات از اپلیکیشن های داخل گوشی تلفن همراه استفاده نمائیم.

وی ضمن اشاره به بیماریها و چالش های دوران سالمندی، اظهار داشت: برای مثال اگر یک سالمندی در تنهایی گرفتار حمله قلبی شود، ما می توانیم بوسیله سنسورهایی که در بدن بیمار سالمند تعبیه کرده ایم، در راستای اطلاع رسانی سریع تر استفاده نمائیم و با اطلاع دادن به اطرافیان بیمار، به یاری او بیایم. و در حالت دیگر حتی می توان با بهره گیری از تشخیص لوکیشین بیمار، نزدیکترین اورژانس باخبر شود و به کمک او بیاید.

ستاری در بحث یادآوری مصرف دارو برای سالمندان، اظهار داشت: ممکنست سالمندان زیاد علاقه ای به استفاده از گوشی تلفن همراه نداشته باشند، بدین جهت می توانیم از محفظه های قرصی که وجود دارد استفاده نمائیم. این پروژه در داخل کشور ما هم انجام شده و به سبب آن محفظه هایی طراحی نموده اند که بتوانند حالت هشدار داشته باشند. برای مثال برای مصرف یک قرص، می توان به محفظه یک زمان مشخص داد و با این عمل در زمان مشخص شده، هم آلارم می دهد و هم نوری را منتشر می کند. برای مثال برای هر قرضی یک رنگی را می توان انتخاب نمود که به همراه صدای آلارم آن نور نیز منتشر شود. در نتیجه، با دیدن آن نور و شنیدن آن آلارم سالمند متوجه می شوند که باید قرص خودرا مصرف کند و این حالت را نیز می توان اضافه کرد که زمانی که سالمند قرص خودرا مصرف می کند اطلاعات مربوط به مصرف آن قرص برای همراه بیمار نیز ارسال شود.

در پایان، مجری این طرح تصریح کرد: با توجه به این که خیلی از سالمندان گرفتار Fall Detection می شوند، در این مورد هم اینترنت اشیاء در بحث اطلاع رسانی و موارد دیگر می تواند به سالمند کمک نماید.





منبع:

1402/02/13
10:05:31
5.0 / 5
453
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد