نکسترو
گزارش،

این گیاه کوهی را نخورید سرطان زاست!

این گیاه کوهی را نخورید سرطان زاست!

نکسترو: نکسترو: کهگیلویه و بویراحمد این گیاه که گونه ای دایمی مرتع استان کهگیلویه و بویراحمد بشمار می رود نه فقط به دستگاه گوارش لطمه وارد میکند بلکه سلامت و جان افراد را نیز در حالی به خطر می اندازد که توسط دستفروشان در معابر و مراکز خرید شهرهای این استان به خصوص شهر یاسوج مرکز استان به فروش می رسد.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، گیاهی کوهی به اسم "بیلهر" در استان کهگیلویه و بویراحمد و برخی استانهای همجوار زیاد مصرف می شود و از قدیم بدلیل این که این گیاه به وفور وجود داشت و در میان مردم به عنوان گیاه خوشمزه ای شناخته بوده است در چارچوب تُرشی، آب پَز همراه با ماست و کباب شده استفاده می شد و همچنان این مسئله ادامه دارد و حتی بیشتر هم شده است.
بوته کنی این گیاه که از گونه دایمی مرتع است در اواخر زمستان و فصل بهار با ابزارآلات مختلف جهت استفاده خوراکی توسط مردم صورت می گیرد و برخی ها این گیاه را فریز کرده و یا به صورت ترشی در فصول مختلف سال استفاده می نمایند.
برپایه آزمایش، تحقیق و پژوهش متخصصان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گیاه "بیلهر" نه تنها ارزش خوراکی ندارد بلکه مصرف این گیاه سبب بیماری هایی در انسان بویژه دستگاه گوارش می شود.
با پیگیری ها صورت گرفته از جانب خبرنگار ایسنا در نهایت با دو عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج که تحقیقات و پژوهش هایی در مورد این گیاه انجام دادند مصاحبه گرفته ایم و این مورد را بررسی نموده ایم که به نتایج جالب و قابل تاملی رسیده ایم.
گیاه "بیلهر" در کوه "دکتر جان محمد ملک زاده"، یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در ارتباط با مضرات گیاه "بیلهر" به خبرنگار ایسنا اظهار داشت: طبق پژوهشها و تحقیقات انجام شده که اینجانب به عضو یک تیم بر روی گیاه "بیلهر" انجام داده ایم، به تعدادی موش آزمایشگاهی مواد سرطان زا و گیاه "بیلهر" را برای جلوگیری از سرطان داده ایم اما موش هایی که "بیلهر" به آنها داده شد بیشتر سرطانی شدند.
وی با اشاره به اینکه تلخی که گیاه "بیلهر" دارد سرطان زاست، اضافه کرد: در بعضی روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد کسانی که مصرف زیاد "بیلهر" داشتند بدلیل سرطان معده فوت کردند.
این دکترای تغذیه اظهارکرد: گیاه "بیلهر" ترکیبات سلولی سمی دارد که می تواند تاثیرات سو بر انسان داشته باشد.
ملک زاده تصریح کرد: به چند دلیل همچون این که افرادی را می شناسم که در سطح استان "بیلهر" زیاد مصرف می کردند فوت آنها به علت سرطان معده بود، دوم این که اگر کسی چند روز پشت سر هم "بیلهر" استفاده و مصرف کند سبب می شود که مخاط روده تحلیل رود و جذب خوب انجام نشود و سوء جذب در افراد ایجاد می کند، سوم این که وقتی ماست "بیلهر" استفاده می کردیم سبب سو جذب می شد و چهارم این که اثرات سایتوتوکسیک و سم سلولی و ترکیبات سمی داخل گیاه "بیلهر" خطرناک هستند و می توانند سبب سَمیت سلولی و سرطان شوند.
وی در پاسخ به این سؤال که برخی ها مطرح می کنند، این که گفته می شود "بیلهر" سرطان زاست بخاطر این است که این گیاه ریشه کن نشود، خاطرنشان کرد: گیاه کَنگَر هم درحال ریشه کنی است اما در مورد کَنگَر این مورد سرطان زا و خطرناک بودن را نمی گوییم چونکه خواص خوبی دارد البته مردم باید استفاده بی رویه نکنند که سبب از بین رفتن این گیاه شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: مردم در گذشته گیاه" بیلهر" را فصلی و تنها در فصل بهار به صورت کبابی مصرف می کردند و در رژیم غذایی جای نداشت اما تُرشی می کنند و در ظرف های بزرگ داخل خانه نگهداری می کنند و مصرف بالا رفته است و یا آب پز کرده و فریز کرده و در همه فصل ها مصرف می کنند که این گونه مصرف کردن خطرناک بوده و سرطان زاست.
تُرشی "بیلهر" همینطور "دکتر قاسم قلم فرسا"، دکترای ایمنی شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در زمینه گیاه "بیلهر" و تبعات و ضررهای آن بر انسان اظهار داشت: از سال ۹۴ تابحال حدود هفت مقاله پژوهشی و علمی در مورد اثرات سوء گیاه" بیلهر" کار کرده ام.
وی ادامه داد: تحقیقات و پژوهش های ما بر روی گیاه "بیلهر" نشان داده است که مصرف گیاه بیلهر در مقدار بسیار کم خاصیت ضد سرطانی دارد اما با مصرف زیاد و بی رویه خاصیت سمی دارد.
دکتر قلم فرسا با اشاره به اینکه مصرف زیاد گیاه "بیلهر" سبب تولید سم در بدن شده و همه سلولهای بدن را از بین می برد، اظهارکرد: مصرف بسیار کم گیاه "بیلهر" بر روده بزرگ، روده کوچک و معده خاصیت ضد سرطانی دارد اما وقتی مصرف این گیاه بیشتر شود برای بدن انسان مضر است و منجر به سرطان روده بزرگ، روده کوچک و معده می شود و سبب مسمومیت ها و مشکلات کبدی و کلیه خواهد شد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: این تحقیقات و پژوهش های علمی را بر روی دو موش و ۲۶ مورد آزمایش بر روی سلول های سرطانی انجام داده ام که این نتایج بدست آمد.
قابل ذکر است که "گیاه بیلهر" یا "کندل کوهی" از خانواده چتریان بوده که بومی ایران است و در اوایل فصل بهار در بعضی از استان ها، ازجمله در بلندی های بالای ۲۵۰۰ متر استان کهگیلویه و بویراحمد، فارس، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه و کردستان می روید.
متأسفانه این گیاه بعنوان چاشنی در رژیم غذایی ساکنان مناطق مذکور استفاده می شود که بسیار خطرآفرین است.
با عنایت به این که "بیلهر" یک گیاه خوراکی نیست و حتی این گیاه جزء داروهای گیاهی هم محسوب نمی شود و خاصیت دارویی ندارد و تنها ارزش علوفه ای دارد به نظر می آید مردم از استفاده خوراکی این گیاه خودداری کرده تا سلامت خویش را به خطر نیندازند و به بیماری مبتلا نشوند.




منبع:

1402/01/29
22:06:34
5.0 / 5
393
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد