احیای صخره های مرجانی با خوراندن مکمل به مرجان ها
به گزارش نکسترو دانشمندان درحال تحقیق روی تغذیه مرجان ها با مکمل های پروبیوتیک در مقیاس آزمایشگاهی هستند و امیدوارند که از این شیوه بتوان به حفظ صخره های مرجانی برای نسل های آینده کمک کرد.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «ساینس اَلرت»، مرجان هایی که در تپه های مرجانی جهان می یابیم، «میکروبیوم»های خویش را دارند. دانشمندان درحال بررسی این هستند که چگونه این مرجان ها را با مکمل های پروبیوتیک تغذیه کنند تا بتوان آنها را برای نسل های آینده حفظ کرد.
یک بچه مرجان زندگی خویش را بعنوان یک کرم حشره شناور در اقیانوس شروع می کند. زمانی که به اندازه کافی بزرگ شود، این کرم حشره ای، خویش را در کف دریا یا اگر خوش شانس باشد روی یک تپه دریایی به ایمنی می رساند. زمانی که استقرار پیدا کرد، آغاز به بافتزاد کردن خود (clone / تولید مثل غیرلقاحی) می کند.
مرجان های آب های کم عمق که از هزاران ارگانیسم مختلف تشکیل شده اند، در واقع گروه هایی (کولونی هایی) از جانداران کوچک هستند که با یک جلبک دریایی معروف به «زوکسانتلا» (zooxanthellae) همکاری می کنند. این جلبک دریایی تغذیه کننده مرجان ها است و به تولید کربنات کلسیم یاری می رساند؛ ماده ای که در طول هزاران یا حتی میلیونها سال صخره ها را شکل می دهد.
هر چند که همزیستی بین مرجان ها و زوکسانتلا تا حدی شناخته شده است اما دانشمندان حالا درحال بررسی و تحقیق درباره مقیاس کامل اتکای مرجان ها به انواع میکروب ها هستند. درست مانند توازن ظریف میکروب ها در احشای بدن انسان، میکروبیوم های مرجانی هم با تغییرات در محیط زیست از قبیل اسیدی شدن اقیانوس، گرم شدن دریا و سایر عوامل استرس زای عموما ناشی از تغییرات آب و هوایی و سایر فعالیتهای انسانی، مبتلا به اختلال می شوند.
هر چند که اقدامات جبرانی محیط زیستی برای توقف خسارت ناشی از مصرف سوخت های فسیلی بر اکوسیستم های سیاره زمین ضروریست اما با این وجود بیولوژیست های طرفدار حفاظت از منابع طبیعی همینطور درحال بررسی راه هایی به منظور خنثی کردن زیان ها و صدمات و در این مورد صدمات وارد شده به صخره های مرجانی هستند.
در آب های «صخره بزرگ مانع» (GBR) شدت عوامل استرس زا در حال افزایش می باشد. اما در آن نزدیکی و روی خشکی، آکواریوم های بزرگ مملو از مرجان های جوان درحال پرورش هستند و این تلاشی برای تضمین آینده این صخره است.
این مرجان ها با پروبیوتیک ها تغذیه می شوند به این امید که یک روز این فرآیند به محققان امکان بدهد با استفاده از کشت آبی میلیونها مرجان را پرورش دهند و بتوانند احیای «صخره بزرگ مانع» را در مقیاس بزرگ به انجام برسانند.
«صخره بزرگ مانع» بزرگترین سیستم مرجانی صخره ای جهان است که از بیشتر از ۲۹۰۰ صخره انفرادی و ۹۰۰ جزیره در امتداد بیشتر از ۲۳۰۰ کیلومتر در مساحتی حدود ۳۴۴، ۴۰۰ کیلومتر مربع تشکیل شده و در دریای مرجان در ساحل کوئینزلند استرالیا واقع شده است.
منبع: nextru.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب