نکسترو
حجت الاسلام رستمی:

ایران از پیش روترین کشورها در تولید علم است

ایران از پیش روترین کشورها در تولید علم است

به گزارش نکسترو رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اظهار داشت: خیزش دانشگاه ها یکی از ثمرات قیام امام خمینی (ره) بود و الان ایران جزء پیشروترین کشورها در تولید علم است.


نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» که از یکشنبه (هشتم خرداد) با شعار «۱۰۰۰ ایده و استارتاپ، ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق و ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت» در مصلی امام خمینی (ره) برای عرضه دستاوردهای پژوهشگران و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد، امروز (چهارشنبه) و همزمان با آیین اختتامیه نهمین دوره جشنواره فرهیختگان پایان یافت.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی در مراسم اختتامیه رویداد ملی «عصر امید» و جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: خیزش دانشگاه ها یکی از محصولات انقلاب اسلامی و از ثمرات قیام امام خمینی (ره) بود. اگر دانشگاه های قبل و پس از انقلاب اسلامی را با هم مقایسه نماییم، اثر انقلاب اسلامی و حرکت الهی امام راحل و همراهی ملت را به سادگی و به خوبی می توانیم درک نماییم.
وی افزود: دانشگاه های پیش از انقلاب سهم اندکی در تربیت نیروی انسانی، تولید دانش و حل مسائل کشور داشتند، در حالیکه دانشگاه های امروز کشور به مجموعه های علمی قدرتمندی تبدیل گشته اند که بیشتر از دو برابر نسبت جمعیت، تولید دانش دارند.
رستمی تصریح کرد: ایران سال هاست که به همت دانشگاه ها جزو پیشروترین کشورها در رشد تولید علم بر مبنای معیارهای جهانی بوده و به رغم تحریم های روز افزون علمی و ظالمانه، نقش دانشگاه ها در حل مسائل و ایجاد اقتدار و بازدارندگی دشمن بسیار نمایان بوده است. دانشگاه های کشور در حوزه پزشکی، هسته ای، دفاعی، هوافضا و سایر عرصه ها خوش درخشیده است.
دانشگاه ها دارای سه کارکرد اصلی تولید علم، حل مسأله و تربیت نیروی انسانی در تراز انقلاب اسلامی و مدیریت جامعه هستند. خوشبختانه دانشگاه های ما در هر کدام از این بخش ها توفیقاتی داشتند.
وی ضمن اشاره به آمار کرونا در کشور، اظهار داشت: خدا را شاکریم به همت تلاش دانشمندان در مراکز علمی کشور، امروز به نقطه ای رسیدیم که خیلی از استانهای کشور تلفات ناشی از کرونا ندارند در حالیکه مدعیان علم و تمدن و رهبری دنیا با صدها کشته هنوز دست و پنجه نرم می کنند.
افتتاح رویداد ملی عصر امید با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی گسترش تجربه های علمی و فراهم سازی رقابتی بین پژوهشگران در «عصر امید»
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی هم در مراسم اختتامیه این رویداد با اشاره به اینکه این جشنواره در سه شاخه هیات علمی، دانشجویی و دانش آموزی به صورت ملی برگزار شد، گزارشی از روند نام نویسی، برگزاری، داوری، انتخاب برگزیدگان عرضه کرد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی به اهداف برگزاری جشنواره فرهیختگان اشاره نمود و اظهار داشت: ایجاد بستری مناسب برای تکریم اندیشمندان و نخبگان عرصه علم و فناوری، شناسایی و معرفی پژوهشگران، فناوران و نوآوران و مدیران پژوهش و فناوری دانشگاه، کشف استعدادهای برتر، ایجاد انگیزه در مخترعان، مبتکران، نوآوران، فن آفرینان و پژوهشگران دانشگاه، آشنایی با استعدادها و توانمندی های کشور، گسترش تجربه های علمی در سطح دانشگاه و فراهم سازی فضایی پرشور و رقابتی بین پژوهشگران ازجمله مهم ترین اهداف برگزاری این جشنواره بود.
وی افزود: داوری در سه مرحله مجزا برای انتخاب برگزیدگان انجام شد؛ مرحله اول توسط واحدهای دانشگاهی، مرحله دوم توسط استان ها و اعلام برگزیدگان استان ها به دبیرخانه جشنواره و مرحله سوم و نهایی با حضور ۳۲ داور در دبیرخانه جشنواره. همینطور داوران حاضر در دبیرخانه جشنواره شامل نمایندگان معاونت های تخصصی، اعضای هیات علمی واحدهای دانشگاهی و مدیران کل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری بود.
دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: جشنواره فرهیختگان در ۲۷ محور برگزار شد که جمعاً ۸۵ برگزیده و ۶ تقدیری از ۲۱ استان و ۳۸ واحد دانشگاهی در محورهای مختلف انتخاب شدند.
در حاشیه آخرین روز برگزاری رویداد عصر امید، دو کتاب معرفی اعضای هیأت علمی فعال در زیست بوم فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و اقدامات انجام شده درمورد سیل لرستان رونمایی و از برگزیدگان بخش های مختلف این جشنواره فرهیختگان تقدیر گردید.
دستاوردها و محصولات پژوهشی و فناورانه دانشگاه آزاد در رویداد ملی عصر امید در ۸ محور فناورانه؛ شامل کشاورزی و صنایع غذایی تبدیلی، دارو، تجهیزات پزشکی و فراسودمندها، محصولات شیمیایی، ماشین آلات و تجهیزات فناورانه، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، صنایع خلاق، فرهنگی و هنری و گردشگری، فناوری آب و محیط زیست و نساجی، چرم و فناوری های مرتبط دسته بندی و به معرض نمایش گذاشته شدند.
همچنین در نهمین جشنواره فرهیختگان از برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری در محورهای ۲۷ گانه شامل پژوهشگر برتر، کتاب، مقاله، اختراع و اختراع بین المللی، فناور، کارآفرین، مرکز رشد و مرکز تحقیقات، شرکت دانش بنان، سرای نوآوری تقدیر گردید.


منبع:

1401/03/13
00:04:41
5.0 / 5
862
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد