نکسترو
كمبود بودجه پژوهش در دانشگاه ها؛ خودكفایی یا از دست رفتن فرصت؟!،

دانشگاه ها علی رغم مشکلات مختلف می توانند به سمت فناوری و نوآوری حرکت کنند؟

دانشگاه ها علی رغم مشکلات مختلف می توانند به سمت فناوری و نوآوری حرکت کنند؟

مدیر امور پژوهشی دانشگاه خوارزمی درباب آمادگی دانشگاه ها برای حرکت به سمت فناوری، اظهار داشت: دانشگاه هایی که بتوانند بخش عمده بودجه را به سمت بودجه اختصاصی و درآمدهای طرح های پژوهشی برون دانشگاهی ببرند، این درآمدها می تواند صرف پشتیبانی از پژوهش، پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان، هسته های فناور و زمینه های مختلف شود. به هر حال به این صورت نیست که بگوییم چون بودجه دولتی تخصیص داده شده کمتر از نیازها است، پس کارهای دیگر متوقف می شود.



دکتر روزبه جوادکلباسی در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که آیا دانشگاه ها با مشکلاتی که دارند، برای حرکت به سمت کارآفرینی و نوآوری آماده هستند؟ اظهار داشت: بله، صد درصد. هر دانشگاهی چند سالی هست که فعالیت خودرا در زمینه فناوری شروع و ارتباطاتی را برقرار کرده است. دانشگاه هایی که بتوانند بخش عمده بودجه را به سمت بودجه اختصاصی و درآمدهای طرح های پژوهشی برون دانشگاهی ببرند، این درآمدها می تواند صرف پشتیبانی از پژوهش، پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان، هسته های فناور و زمینه های مختلف شود. به هر حال به این صورت نیست که بگوییم چون بودجه دولتی تخصیص داده شده کمتر از نیازها است، پس کارهای دیگر متوقف می شود.

وی افزود: البته دانشگاهیان باید دراین زمینه تلاش کنند تا با شرکتها و سازمان های بیرونی، ارتباط برقرار کنند تا بودجه بیشتری از این بخش جذب شود.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه خوارزمی اشاره کرد: در هر صورت باید توجه داشت که پژوهش فقط پژوهش کاربردی نیست، ما پژوهش های بنیادی و پژوهش های مرز دانشی داریم و این تحقیقات نیاز به صرف هزینه و حمایت مالی دارند و امید است که مراجع تصمیم گیرنده در اختصاص بودجه این نکات را مد نظر قرار دهند.

جوادکلباسی در مورد مقالات کاربردی و طرح های کارفرمایی انجام شده در این دانشگاه، توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ ما ۴۸ طرح برون دانشگاهی نهایی شده داشتیم. اما پاسخ به سؤال در مورد مقالات کاربردی، کمی دشوار است. چونکه روند پذیرش و چاپ مقالات طولانی است. بنا بر این مقالات منتشرشده در سال ۱۴۰۰ امکان دارد، نتیجه پژوهش های دو یا سه سال قبل باشند. بنا بر این منطقی است که در مورد کارهای دو، سه سال قبل صحبت نماییم.

وی افزود: از آن جایی که ما جزو دانشگاه هایی هستیم که برای بین المللی شدن تلاش می نماییم، گزارشی در مورد کارهای پژوهشی دانشگاه خوارزمی برمبنای فاکتورهای دوازده گانه مسئولیت اجتماعی در سه سال اخیر برای وزارت علوم آماده و ارسال شده است. این شاخص ها در زمینه های مختلف مانند رفع معضلات اجتماعی، محیط زیست و توسعه پایدار، توسعه آموزش و برنامه های آموزشی برای جامعه و صنعت، ارتباط و همکاری و کمک به توسعه استانی و ملی، رفع معضلات اقتصادی و صنعتی، کارآفرینی و توسعه کسب وکارها، بررسی مسائل زنان و اقلیت ها و... هستند. بر طبق این شاخص ها، در سه سال اخیر در دانشگاه خوارزمی ۹۵۲ پایان نامه و رساله، ۱۰۶ پروژه برون دانشگاهی و ۵۲ پروژه درون دانشگاهی در این عرصه ها انجام شده است.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه خوارزمی افزود: همین طور در این عرصه ها ۴۱۲ کارگاه و ۱۸ کنفرانس برگزار شده و همین طور دو هزار و ۲۴۷ مقاله و ۱۴۸ کتاب انتشار یافته است؛ بدین سبب می توان اظهار داشت که مجموع کارهای پژوهشی دانشگاه در سه سال اخیر در زمینه مسئولیت های اجتماعی سه هزار و ۹۳۵ مورد بوده است.




1401/03/05
16:14:24
5.0 / 5
745
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد