نکسترو
ستاری در جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشكی رازی:

فرهنگ دانش بنیانی باید در کشور توسعه پیدا کند

فرهنگ دانش بنیانی باید در کشور توسعه پیدا کند

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر این که دانش بنیانی یک فرهنگ است و این فرهنگ باید در تمام بخش های جامعه توسعه پیدا کند، اظهار داشت: کارخانه داری را با تعدادی نیروی دیپلم و فوق دیپلم می توان انجام داد. این صنعت است که نیاز به نوآوری و سرمایه گذاری در دانشگاه دارد.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، سورنا ستاری در بیست و هفتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی که روز دوشنبه ۲۵ بهمن ماه جاری در محل سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با یادآوری خاطرات شروع فعالیت خود در صنعت نفت، اظهار نمود: من کار خودرا از سکوی نفت و روی آب شروع کردم. آن زمان تصور می کردم که توسعه یک مفهوم سخت افزاری است و توسعه را کارخانه، دودکش، دود، فولادسازی، سیمان و... می دانستم. دیدگاه های ۲۰، ۳۰ سال پیش همین بود.

وی افزود: مدتی بعد می دیدیم پروژه ای که سرمایه گذاری فراوان و وقت زیادی برای آن صرف شده، به ظرفیت خود نرسیده و اهدافش محقق نشده است. مدتی بعد به این رسیدم که توسعه مفهومی نرم افزاری است و شیوه ها، تصمیم گیری ها و فرآیند ها هستند که اهمیت دارند.
ستاری اضافه کرد: الان سه چهار سالی است که به این نتیجه رسیده ام که توسعه قبل از هر چیزی یک مفهوم فرهنگی است و فرهنگ است که توسعه را می آورد. دانش بنیانی یک فرهنگ است و این فرهنگ باید در تمام بخش های جامعه توسعه پیدا کند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد: دانش بنیانی یعنی اینکه یک جوان را برمبنای فکری که در سر دارد، ارزیابی نماییم، نه چیزی که در جیب اوست. دانش بنیانی یعنی این که ما صنعت می خواهیم داشته باشیم نه اینکه کارخانه داری نماییم.

ستاری با بیان تفاوت های داشتن صنعت و کارخانه داری، اظهار داشت: فرق صنعت و کارخانه داری در این است که در صنعت طراحی و ماشین سازی می نماییم. اگر صنعت نداشته باشیم، کارخانه داری که نیازی به دانشگاه ندارد. احتیاجی به این همه سرمایه گذاری در دانشگاه بر روی نیروی انسانی ندارد. کارخانه داری را با تعدادی نیروی دیپلم و فوق دیپلم می توان انجام داد. دانشگاه برای این است که طراحی نماییم و از خودمان نوآوری داشته باشیم.
وی افزود: منظور از دانش بنیانی، نوآوری در جامعه است. دانش بنیانی یعنی همه جامعه از بقال تا استاد دانشگاه، به آدم ها و نوآوری افراد اهمیت بدهند؛ نه ماشین زیر پای او، نه این که پدرش چه کسی است.

ستاری با تاکید بر اینکه دانش بنیانی، بیش از هر چیز، یک فرهنگ است و باید در جامعه توسعه پیدا کند، اظهار داشت: دانش بنیانی تاثیرگذاری نخبگان در جامعه است.

وی با اشاره به اینکه جهت گیری جدیدی در کشور به وجود آمده و در بخش های مختلف کشور درحال توسعه است، عنوان کرد: در دانشگاه های ما این ادبیات که دانشگاه باید مشکلات جامعه را حل کند، جا افتاده است. دانشگاه باید مشکلات جامعه را حل کند، باید حتی در علوم پایه به مردم محصول بدهیم. شاید این محصول ۱۵ یا ۲۰ سال طول بکشد، ایجاد شود. ولی با یک هدف گذاری باید تحقیقات ادامه پیدا کند. در تجاری سازی، باید بخش خصوصی سرمایه گذاری کند و در بخش علوم پایه باید دولت سرمایه گذاری کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار نمود: در این روزها اتفاقات بزرگی افتاده است. در دولت جدید، قرار شده هفته ای یک روز در ایام شنبه با دکتر مخبر معاون اول رئیس جمهوری و هر یک از وزیران، درباب مشکلاتی که می توان حل کرد، جلسه ای داشته باشیم. این هفته پروژه هایی که برای مشکلات غذایی مثل امنیت غذایی داریم، بررسی شدند تا بتوان کشور را از وابستگی های وحشتناکی که بیهوده ایجاد شدند، در زمینه امنیت غذایی، رها کرد.

ستاری اشاره کرد: ما کشوری هستیم که این ظرفیت را داریم تا بتوانیم با دانش مسئله غذای خودرا حل نماییم. حل این مسائل جز با دانش و با توسعه شرکت های دانش بنیان اتفاق نمی افتد.

وی ضمن تشکر پژوهشگران و افرادی که هزینه دادند تا این تفکرات را جا بیندازند که در این کشور قبل از هر چیزی باید تفکرات دانش بنیانی گسترش یابد، اظهار نمود: فرهنگ دانش بنیانی باید در این کشور حاکم شود و وقتی این فرهنگ را بتوانیم توسعه دهیم، آن زمان کارخانه هم می توانیم داشته باشیم، فولادسازی هم داریم، فولادی که خودمان طراحی کردیم، سیمان سازی، داروسازی و پتروشیمی هم داریم. پالایشگاهی که خودمان طراحی کردیم.

ستاری در آخر تصریح کرد: این مساله بستگی به فرهنگ دارد. اینکه اتاق تجاری داشته باشیم که صادرات محور باشد نه این که تنها بخواهند محصول به کشور وارد کنند.




1400/11/27
19:57:31
5.0 / 5
922
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد