نکسترو

فراخوان شرکت در نخستین همایش فرهنگ و دانشگاه در ایران

فراخوان شرکت در نخستین همایش فرهنگ و دانشگاه در ایران

به گزارش نکسترو اولین همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران»، از دوم تا چهارم اسفندماه سالجاری، توسط مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می گردد.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، دکتر رضا ماحوزی، معاون آموزشی و پژوهشی مؤسسه و دبیر علمی همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران» در نشست خبری این همایش که به صورت ترکیبی حضوری و آنلاین برگزار شد، اظهار نمود: مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی بعنوان مرکز تخصصی مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، علم و فناوری در کشور در جهت برنامه های مدون و درحال اجرای مؤسسه، این همایش را با هدف توانمندسازی دانشگاه های کشور در حوزه فرهنگ دانشگاهی؛ توسعه بینش عمومی و تخصصی درباره حضور معنادار و اثربخش فرهنگ در متن دانشگاه های کشور و شناسایی و تحلیل مسائل جاری و مستحدثه فرهنگی در دانشگاه های کشور برگزار می نماید.

وی اهداف دیگر این همایش را بررسی نقش دانشگاه ها بعنوان یکی از مراکز اصلی تولید و پالایش فرهنگ در فضای سایبر؛ تقویت فضای علمی و اجتماعات علمی درون دانشگاهی- پژوهشگاهی و ترسیم و تنظیم مناسبات دانشگاه و جامعه از زاویه دید تحولات فرهنگی و اجتماعی در دو سطح بین المللی و ملی نام برد.

ماحوزی تصریح کرد: در اولین دوره همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران» که با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می شود، ابعاد و مسائل مختلف این حوزه در ۱۱ محور و طی سه روز بررسی می شود. در این راستا، علاوه بر متخصصان و محققان حوزه آموزش عالی از تعدادی از شخصیت های برجسته علمی و سیاستگذاران فرهنگی کشور هم برای سخنرانی در این همایش دعوت شده است.

وی ضمن اشاره به برنامه مؤسسه برای تداوم همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران» در سال آینده و تدوین محورهای متنوع تر جهت بررسی در همایش های آتی خاطرنشان کرد: در اولین دوره همایش حسب محدودیت زمان یازده محور شامل «مناسبات فرهنگ و دانشگاه»، «فرهنگ در دانشگاه اسلامی و دانشگاه سکولار؛ رویکردها و تفاوت ها»، «شاخص های کلان در ترسیم مناسبات فرهنگ و دانشگاه»، «بازیگران فرهنگ دانشگاهی»، «گروه ها و عناصر مرجع در اتمسفر فرهنگی دانشگاه ها»، «توصیف و تحلیلی از تولید و مصرف فرهنگی در دانشگاه ها»، «جهانی شدن، فرهنگ و دانشگاه»، «مسائل اساسی و ابتکارات فرهنگی در دانشگاه های ایران»، «فرهنگ و دانشگاه در دوره پساکرونا»، «بازخوانی تجربه فرهنگ دانشگاهی در دهه های اخیر» و «فضای سایبر، فرهنگ و دانشگاه» توسط حدود شصت متخصص این حوزه بررسی می شود.

دبیر علمی اولین همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران» تصریح کرد: این همایش که به ابتکار دکتر غلامی رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی تعریف و طراحی شده است، به لحاظ گستره موضوعات و تعداد سخنران ها در نوع خود کم سابقه است و امیدواریم در ادوار بعدی این همایش، از دانش دیگر متخصصان جهت بررسی محورهای دیگر این حوزه استفاده ببریم.

به گفته وی، هدف ما در این مجموعه همایش ها، برکشیدن دانشگاه بعنوان یکی از مراکز اصلی تولید و پالایش فرهنگ است که البته با عنایت به تحولات فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران و دانشگاه های کشور در فضای سایبر، مقتضی است علاوه بر محور اختصاص داده شده به این مورد در اولین دوره این همایش، در ادوار بعد به تنوعات و موضوعات فرهنگ دانشگاهی در فضای سایبر و بازیگران داخلی و بیرونی آن توجهاتی ویژه شود.

به گفته وی، آموزش عالی در تمام جهان و در ایران، ابعاد و زوایای گوناگونی دارد که متناسب با ابعاد و زوایای مذکور، کنشگران و بازیگران مختلف تولید و مصرف فرهنگی خاصی را دنبال می کنند. شناسایی این ابعاد و تحلیل دقیق و آکادمیک آنها بخصوص در فضای سایبر با تمامی شئون رو به تغییر و تحول آن در نتیجه انقلاب صنعتی چهارم و توسعه هوش مصنوعی یکی از اهدافی است که امیدواریم به کمک متخصصان این حوزه به شایستگی حاصل شود.

به گفته دبیر علمی همایش، مراسم افتتاحیه این همایش از ساعت ۸ روز دوشنبه، دوم اسفندماه با قرائت پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به همایش و سخنرانی دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف و حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی، رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی شروع می شود. علاوه براین، استاد حمید پارسانیا، دکتر مهدوی زادگان، رئیس سازمان سمت، دکتر ساعی، رئیس دانشگاه سوره، دکتر جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، دکتر ابراهیم آبادی، رئیس مرکز نشر دانشگاهی، دکتر جهان بین، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام فاطمی پور معاون فرهنگی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ها، دکتر یمنی رئیس قطب آموزش عالی، دکتر فراستخواه، استاد مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی و خیلی از صاحبنظران حوزه آموزش عالی و فضای مجازی دیدگاه های خویش را در یازده کارگروه به بحث و بررسی تخصصی می گذارند.

دکتر ماحوزی با اشاره به اینکه برگزاری این همایش یکی از گام های موسسه جهت راه اندازی قطب فرهنگ پژوهی در این مرکز علمی است، افزود: مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی به پشتوانه اعضای هیئت علمی خود و اعضای هیئت علمی دیگر دانشگاه ها و محققان همکار داخلی و بین المللی و همینطور به پشتوانه انتشارات قدرتمند خود و شبکه علمی که در این سال ها شکل گرفته و تقویت شده است، با برنامه ای روشن و با استعانت از خداوند متعال تلاش دارد با برجسته کردن نقش و سازوکار فرهنگ در اعتلای دانشگاه ها و آموزش عالی کشور، راه را برای ایفای نقش تاریخی دانشگاه در سرنوشت کشور روشن و هموار کند. در این راستا، مؤسسه تلاش دارد بعنوان قطب فرهنگ پژوهی، فرهنگ دانشگاهی و ارتباط آن با سایر حوزه های فرهنگ همچون فرهنگ علمی و فرهنگ دینی و فرهنگ اجتماعی و دیگر خرده فرهنگ های اقتصادی و محیط زیستی و سیاسی و ورزشی و غیره را بررسی و بر این اساس تعامل و ارتباط دانشگاه دارای منطق مستقل با این حوزه ها را تقویت کند. برای ما استقلال و اقتدار دانشگاه برای گفتگو با زیست بوم های پیرامونی در مبحث فرهنگ دانشگاهی بسیار مهم می باشد و مؤسسه و همکاران آن در جهت نیل به این هدف تلاش خواهیم کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، معاون پژوهشی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی از عموم متخصصان، صاحب نظران، محققان و علاقمندان مباحث فرهنگی و اجتماعی حوزه آموزش عالی و دانشگاه جهت شرکت در اولین همایش «فرهنگ و دانشگاه در ایران» دعوت کرد.

عموم علاقمندان می توانند با رفتن به فضای اسکای روم مؤسسه و اینستاگرام موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی در افتتاحیه و نشست های تخصصی همایش شرکت نمایند.





منبع:

1400/11/24
20:39:03
5.0 / 5
1036
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد