بودجه های کلان تحقیقی برای ایجاد پارک های حفظ ذخایر ژنتیکی و بذری محصولات اختصاص پیدا کند
به گزارش نکسترو مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم تخصیص بودجه های کلان تحقیقی برای ایجاد پارک های حفظ ذخایر ژنتیکی و بذری محصولات را خواهان شد و اظهار داشت: برنامه ریزی برای حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهان و جانوری یک ضرورت راهبردی است.
به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، دکتر محسن شریفی در نخستین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران که به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد، اظهار نمود: یکی از با اهمیت ترین سرمایه های ثابت و متغیر کشور، ذخایر ژنتیکی گیاهان، محصولات و جانواران زیست بوم کشور است و اهمیت این ذخایر کمتر از ذخایر ژنتیکی انسانی کشور یعنی نخبگان نیست.
وی ادامه داد: خروج ذخایر ژنتیکی گیاهان و جانواران از مرزهای کشور کمتر از مهاجرت نخبگان نیست و مسئولان سطوح مختلف کشور باید نسبت به اهمیت بسیار بالای این مساله آگاه شوند و اسناد بالادستی مهمی در امتداد حفظ امنیت غذایی و زیست محیطی و آینده کشور در این راستا تصویب شود؛ برای اینکه دانشگاه و تحقیق و پژوهش و تشکیل بانک ژنتیکی فقط یک بُعد این قضیه است.
استاد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه تربیت مدرس اظهار نمود: یکی از بیشترین لطمه هایی که در حوزه حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهان و جانوری در کشور دیده ایم، نبود تعدادی از اسناد بالادستی و مقرارت و قوانین در امتداد جلوگیری از خروج بذر محصولات و گیاهان است و برخی ها به بهانه های پژوهشی و تحقیقی آنرا به آسانی از کشور ما خارج می کنند.
وی لحاظ کردن بودجه های کلان تحقیقی در امتداد ایجاد پارک های حفظ ذخایر ژنتیکی و بذری محصولات را خواهان شد و اظهار داشت: باید در این راستا اقدام ضروری و مؤثر شود، برای اینکه حالا نیز بسیار دیر شده و گیاهان و جانواران فراوانی که در گذشته داشته ایم الان دیگر نداریم و اگر اقدامی صورت نگیرد، ذخایر بسیاری را از دست می دهیم.
دکتر شریفی اضافه کرد: شرایط زیست محیطی ایران دشوار است، خشکسالی و بحران های محیطی موجب از میان رفتن ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری می شود. به همین خاطر نیازمند اختصاص بودجه های کلان برای شناسایی و معرفی حفظ آنها هستیم و بدانیم حفظ این ذخایر برابر با حفظ مرزهای کشور است و اهمیت بالایی دارد.
وی از پژوهشگران، پژوهشگران و دانشمندان دراین زمینه خواست با تلاش و کوشش خود دیدگاه جامعه، مسئولان را نسبت به این مساله مهم باز کنند و مدیران و مسئولان نیز بدانند اگر اشتغال و رونق و توسعه می خواهند، لازمه آن توجه به اصلاح و تولید بذرهای محصولات گیاهی است.
منبع: nextru.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب