نکسترو
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خبر داد

تشکیل هسته های پژوهش دانشگاه پیام نور

تشکیل هسته های پژوهش دانشگاه پیام نور

به گزارش نکسترو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور از تشکیل هسته های پژوهش این دانشگاه اطلاع داد و اظهار داشت: آئین نامه هسته پژوهش دانشگاه پیام نور با هدف هم افزایی اعضای هیات علمی و ساماندهی اعضا در حوزه های مختلف پژوهشی درحال تدوین است و با تشکیل این هسته ها دانشگاه پیام نور گام بسیار مهمی در جهت انجام فعالیتهای پژوهشی هدفمند برمی دارد.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، دکتر محمد علی ابراهیمی با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور بعنوان دانشگاهی که گستره ملی دارد از توانمندی خاصی برخوردار است، اضافه کرد: حضور ۳۷۰۰ عضو هیات علمی در این دانشگاه ظرفیت بزرگی است که میتوان از این پتانسیل پرارزش و همینطور فضاهای فیزیکی که در اختیار دانشگاه است، برای ارتقای پژوهش و فناوری بهره برد.

ابراهیمی، انتشار متوسط بیشتر از ۴۰ هزار مقاله طی ۸ سال قبل توسط اعضای هیات علمی این دانشگاه را ذخیره ای پرارزش برای دانشگاه دانست و بر سهم ویژه دانشگاه پیام نور در تولیدات علمی کشور تصریح کرد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور به اهم برنامه های معاونت پژوهشی اشاره نمود و اظهار داشت: تشکیل شبکه های نخبگان و اعضای علمی با استفاه از ظرفیت های موجود، تشکیل هسته های پژوهش و شبکه سازی پژوهش ها، ایجاد مراکز کارآفرینی و خلاق، ایجاد مراکز رشد و فناوری های نرم، توسعه آزمایشگاه های ملی، قطبی و منطقه ای، ارتقای شبکه شاپنا، بازبینی منابع درسی و گسترش خدمات انتشارات دانشگاه، ارتقای نشریات علمی و... همچون این موارد است.
وی ادامه داد: برای توسعه پژوهش های کاربردی، گسترش مراکز پژوهشی و پژوهشکده ها، ایجاد سامانه و سازمان های پژوهشی و همینطور تشویق اعضای هیات علمی برای انجام پژوهش های کاربردی و گروهی ضروریست.

ابراهیمی بر انجام پژوهش های مشترک با ارگان ها و سازمان ها تاکید و اظهار نمود: برنامه این معاونت سوق دادن پژوهشها به سمت خلق ارزش، ایفای نقش بیشتر در تأمین منابع غیرشهریه ای دانشگاه و تأمین هزینه های پژوهش از محل درآمدهای حاصل از فعالیتهای پژوهشی است.
رشد مراکز کارآفرینی و نوآوری

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور اظهار نمود: دانشگاه پیام نور با گسترش فعالیت ها در جهت رشد مراکز کارآفرینی، نوآوری وخلاقیت، همینطور ایجاد هاب صنایع خلاق و فناوری های نرم و تاسیس پارک های علم و فناوری با استفاده از فضاهایی که در اختیار دارد، گام بر می دارد و اعتقاد دارد که باید به مسئولیت اجتماعی خود در برابر کشور عمل کرده و فضا را برای رشد نخبگان کشور فراهم آورد.

ابراهیمی ضمن اشاره به مرکز ملی صنایع خلاق و فناوری های نرم دانشگاه پیام نور، اظهار داشت: الان ۳۳ شرکت در این مرکز مستقر شدند و ما باید مراکز رشد و صنایع خلاق و فناوری های نرم را در تمام کشور گسترش دهیم که با هماهنگی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، گام های جدی در این خصوص برداشته شده است.
وی بر توسعه آزمایشگاه های دانشگاه پیام نور در سطح ملی، قطبی و منطقه ای تصریح کرد و ضمن اشاره به ظرفیت استثنایی موجود در دانشگاه پیام نور اضافه کرد: دانشگاه پیام نور به دنبال ایجاد انسجامی گسترده برای شبکه سازی تجهیزات آزمایشگاهی است و شبکه شاپنای دانشگاه پیام نور هم با این هدف بوجود آمده و باید در جهت افزایش کارایی و اثربخشی بیشتر ارتقا یابد.

بازبینی در منابع درسی با هدف ایجاد تحول در علوم انسانی

ابراهیمی یکی از شاخصهای مهم دانشگاه پیام نور را تولید منابع درسی عنوان نمود و اضافه کرد: هم اکنون ۳ هزار عنوان کتاب در دانشگاه پیام نور انتشار یافته و این دانشگاه به دنبال بازبینی در منابع درسی برای تحول علوم انسانی بر مبنای سیاست های مقام معظم رهبری و بهره مندی از ظرفیت استثنایی انتشارات دانشگاه برای تولید و توزیع کتب است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور از وجود ۲۶ نشریه معتبر علمی در این دانشگاه اطلاع داد و اظهار نمود: یکی از برنامه های مهم و جدی در حوزه معاونت پژوهش و فناوری، ارتقای مجلات علمی در نظام های رتبه بندی نشریات علمی است که در این راستا باید استانداردهای لازم رعایت شده و زمینه ارتقای رتبه بین المللی فراهم گردد.

وی ارتقای رتبه دانشگاه در نظام های رتبه بندی آموزش عالی را فاکتور بسیار مهمی دانست و اضافه کرد: دانشگاه پیام نور دارای ظرفیت استثنایی است و لازم است با درک مهارت ها و تکنیک های نظام رتبه بندی در جهت ارتقا گام بردارد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه باید به دنبال ارتقای جایگاه دانشگاه در نظام رتبه بندی بین المللی باشیم، اضافه کرد: امروزه انتخاب دانشجو بر مبنای جایگاه رتبه بندی دانشگاه ها صورت می گیرد و برای تعاملات بین المللی هم نیاز است که جایگاه و رتبه دانشگاه در سطح مطلوبی قرار گیرد.

ابراهیمی بر ضرورت توانمندسازی اعضای هیات علمی تاکید و اظهار نمود: تشویق اعضای هیات علمی برای حضور در فعالیتهای دانش بنیان و مبتنی بر خلاقیت و فناوری، تجاری سازی، برگزاری کارگاه های مهارت آموزی و دوره های دانش افزایی، در اولویت برنامه های حوزه معاونت پژوهش و فناوری است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور یکی دیگر از برنامه های حوزه معاونت پژوهشی را ارتقای توانمندی های دانشجویان و تربیت دانشجویان خودکارآفرین در سرتاسر کشور دانست و اظهار نمود: گذراندن یک یا دو واحد درس کارآفرینی، فرد را متبحر نمی کند، باید دانشجو در کارگاه های مهارت افزایی و کارآفرینی قرار گیرد که این مهم با راه اندازی شرکتهای دانش بنیان و برگزاری استارت آپ ها فراهم می شود.

وی خاطرنشان کرد: قطعا زیست بوم بوجود آمده حاصل از کارآفرینی و نوآوری در محیط دانشگاه، شرایط خاصی برای الگوسازی و ایجاد انگیزه برای دانشجویان شاغل به تحصیل فراهم خواهد نمود.





منبع:

1400/11/10
21:55:18
5.0 / 5
1123
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد