نکسترو

شایع ترین واكنش های پوستی به ابزار حفاظتی كرونا و راهكارهای درمانی

شایع ترین واكنش های پوستی به ابزار حفاظتی كرونا و راهكارهای درمانی

به گزارش نكسترو عضو هیات علمی مركز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به مطالعات مروری این مركز در ارتباط با بروز حساسیت ها و واكنش های پوستی در دوران شیوع ویروس كرونا و تهیه گایدلاین های درمانی مربوط به بیماری های خاص پوست، اظهار داشت: نتایج این مطالعات ساماندهی و جمع بندی شده و جهت استفاده عموم و به خصوص كادر درمان و به حداقل رساندن عوارض مربوط به پوشیدن لباس های حافظتی و استفاده مكرر از مواد ضدعفونی انتشار یافته است.


دکتر سحر دادخواه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تحقیقات گوناگون این مرکز در حوزه های مختلف پوست از زمان شیوع ویروس کرونا ویروس جدید، اظهار داشت: از شروع شیوع ویروس کووید 19، باتوجه به ناقص بودن اطلاعات جهانی در ارتباط با این بیماری نوپدید و بروز بیماری های مزمن پوستی مانند پمفیگوس ولگاریس (بیماری تاولی خودایمنی) و همین طور بروز حساسیت ها و واکنش های پوستی به دنبال پوشیدن انواع لباس های محافظتی و شستشوی مداوم دست ها؛ نیازمند جمع بندی و سازماندهی اطلاعات برای ارائه درمان مناسب و کاهش عوارض بودیم.
وی افزود: در این راستا مقالات مروری مختلفی در مورد بیماری مزمن پوستی مانند پمفیگوس وولگاریس، واکنش های پوستی به ابزارهای محافظتی غیر از دستکش، واکنش های پوستی در رابطه با دستکش، انواع ضدعفونی کننده های دست و عوارض آن به همراه گایدلاین های درمانی در ژورنال های معتبر در رابطه با پوست از طرف اساتید این مرکز تحقیقات منتشر گردید.
این عضو هیات علمی دانشگاه با تشریح نحوه انجام این تحقیقات، اظهار داشت: این مطالعات، برمبنای مرور تحقیقات دیتابیس هایی همچون پابمد، مدلاین و سایر مقالات مرتبط و هچنین مطالعات پیشین درباره اپیدمی های سارس، مرس، ابولا و غیره جمع بندی و ارائه شد.

شایع ترین واکنش پوستی به ماسک و راهکارهای درمانی
دادخواه با اعلان اینکه با بهره گیری از نتایج مطالعات در رابطه با لباس های محافظتی غیر از دستکش، گایدلاین هایی تهیه شد، عنوان کرد: نتایج این مطالعات نشان داد که شایع ترین واکنش پوستی به ماسک غیر از اثر فشاری، بروز جوش های صورت یا آکنه است که در این راستا راهکارهایی برای کاهش این واکنش های پوستی ارائه شد. همین طور نکات و راهکارهایی برای کاهش عوارض و تبعات پوشش ماسک در افراد مستعد کهیر فشاری و درمان آن عنوان شد.
وی با اشاره به تهیه گایدلاین هایی به صورت تخصصی برای پزشکان و کادر درمان و همین طور راهکارهای ساده تر برای عموم مردم، اظهار نمود: بعنوان نمونه استفاده از کرم های مرطوب کننده پیش از پوشیدن ماسک برای کاهش اصطکاک بین ماسک و پوست، فعالیت در جای خنک تر برای جلوگیری از بروز آکنه ودرمان آکنه، استفاده از یک پارچه یا گاز استریل برای جلوگیری از تماس پلاستیک شیلد و عینک با صورت، بعضی از نکاتی است که می تواند بروز این واکنش های پوستی را کم کند.

کاهش حساسیت و واکنش های پوستی به دستکش
این پزشک متخصص با اشاره به مطالعات صورت گرفته درباب حساسیت و واکنش های پوستی به دستکش، اشاره کرد: در مورد حساسیت به دستکش نیز لاتکس بعنوان حساسیت زا ترین دستکش به سبب مواد موجود در پودر لاتکس شناخته شده است، در نتیجه در این مورد نیز راهکارهایی جهت کاهش حساسیت ها عنوان شد.
دادخواه افزود: بعنوان نمونه ضمن تاکید بر اینکه هیچ چیزی جایگزین شستن مکرر دست ها نمی شود؛ سفارش شد افراد پیش از پوشیدن این نوع دستکش ها دست ها را کاملا خشک کنند، چونکه رطوبت، پوست را مستعد لطمه و اگزما می کند. همین طور برای افرادی که حساسیت ثابت شده به لاتکس دارند سفارش اکید می شود که از دستکش های نیتریل یا همان دستکش های آبی رنگ استفاده کنند و اگر مجبور به استفاده از دستکش های لاتکس بودند، از دستکش هایی استفاده کنند که در آن پودرهای حساسیت زا به کار نرفته باشد. چرب کردن مکرر دستها با مرطوب کننده های مناسب نیز می تواند راهکار مناسبی در کاهش واکنش های پوستی باشد.
این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پوست با اشاره به نتایج تحقیقات صورت گرفته درباب انواع واکنش های پوستی، عنوان کرد: نتایج نشان داد که برخی افراد دارای حساسیت های درون زاد یا درماتیت اتوپیک، بیش از سایرین مستعد بروز هرگونه حساسیت هستند.

چه کسانی بیش از دیگران مستعد بروز واکنش های پوستی هستند؟
به گفته وی، کارکنان سلامت و کادر درمان به سبب استفاده طولانی مدت از ابزارهای حفاظتی و همین طور به سبب شستشوی مکرر دست ها و تضعیف سد دفاعی پوست، بیش از دیگران مستعد بروز واکنش های پوستی هستند. همین طور در یک مطالعه نشان داده شده است که افراد دارای کودک زیر چهار سال دارند، بیشتر مستعد ایجاد درماتیت هستند که احیانا به سبب شستشوی بیشتر این کودکان و وسایل مربوط به آنها بوده است.
دادخواه با اعلان اینکه بیشترین واکنش پوستی مربوط به پوشیدن دستکش اگزماست، اظهار داشت: در واقع درماتیت تماسی تحریکی است که به خاطر شستشوی مکرر دست ها و تماس با مواد شوینده ایجاد می شود.
وی در ادامه با اشاره به بروز یک درماتیت تماسی آلرژیک یا حساسیتی به سبب حساسیت به برخی مواد، اظهار نمود: این مواد در حالت معمول برای آدم های عادی حساسیت زا نیست ولی ممکنست به خاطر استعداد این افراد و یا داشتن آلرژی درون زاد در بعضی افراد ایجاد واکنش شدید پوستی کند.

بروز کهیر گرمایی و نحوه درمان آن
وی با اشاره به سایر مطالعات جمع بندی شده، اشاره کرد: همین طور یکسری واکنش ها مانند واکنش های کهیری هم به صورت تماسی و فشاری و هم به صورت حساسیت به یک ماده خارجی بروز می کند و در بعضی افراد هم ممکنست یک نوع کهیربه صورت کهیرگرمایی به سبب افزایش دمای بدن در نتیجه استفاده از وسایل حفاظتی ایجاد شود. در این افراد سفارش به مشورت با یک متخصص پوست و درمان مناسب کهیر می شود.
وی با اشاره به بروز واکنش های پوستی در بعضی افراد به سبب استفاده از برخی ماسک ها به خصوص ماسک های N95 که باید بروی صورت فشرده شود و همین طور حساسیت به فلز روی ماسک و قسمت های پلاستیکی آن، اظهار داشت: گاهی به دنبال این حساسیت های پوستی بروی بینی افراد لکه های تیره رنگی ایجاد می شود. در همین راستا یک سری مطالعات گزارش کرده بودند که اگزما، آکنه و تیرگی روی پل بینی که در اثر استفاده از ماسک، عینک و شیلد ایجاد می شود، می تواند به سبب اثر فشاری، حساسیت به مواد موجود در این وسایل و اصطکاک به وجود آمده بین پوست و این ابزارها باشد.
دادخواه در آخر با اشاره به انتشار نتایج این تحقیقات در مجلات معتبری مانند مجله آکادمی درماتولوژی اروپا، اظهار داشت: مقاله مربوط به البسه محافظتی در سراسر دنیا جزو مقالات مرجع بود و سایر مطالعات نیز جزو مقالات پر استناد بودند. البته نتایج این مطالعات جهت استفاده کادر درمان و به حداقل رساندن عوارض مربوط پوشیدن لباس های حافظتی و استفاده مکرر ازمواد ضدعفونی در اختیار همکاران قرار گرفته است.




منبع:

1399/04/30
23:57:34
5.0 / 5
2339
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد