نکسترو
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت مطرح كرد

نیماد باید ابزاری برای ارتقای دانش فناورانه باشد

نیماد باید ابزاری برای ارتقای دانش فناورانه باشد

به گزارش نکسترو معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ضمن تشریح برنامه ها، خدمات و اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: از شکل گیری زنجیره تولید سلامت در کشور حمایت می نماییم.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، دکتر یونس پناهی در دومین روز از گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور که امروز با حضور بهرام عین اللهی وزیر بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، به بروندادهای تحقیقات و فناوری اشاره نمود و اظهار داشت: ۷۸۹ مرکز تحقیقاتی حوزه سلامت فعال می باشند، برنامه ریزی در کاربردی کردن تحقیقات و رویکرد به حل مسایل و مشکلات نظام سلامت، توسعه ۸۲ واحد تحقیقاتی بالینی در بیمارستان های آموزشی، توسعه کمی و کیفی شبکه های تحقیقاتی علوم پزشکی به ۲۳ شبکه، برنامه توسعه هدفمند مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور، ۱۴۹۲ عضو هیات علمی پژوهشی، ظرفیت سازی و تاسیس ۵۳ پژوهشکده علوم پزشکی همچون بروندادهای تحقیقات و فناوری است.
وی به توسعه شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت اشاره نمود و اظهار داشت: ۱۴۰۰ شرکت هم اکنون با گردش مالی بیشتر از ۴۰ هزار میلیاردریال و تولید ۴۵۰۰ محصول دانش بنیان متکی بر دانش بومی و حضور در بازار داخلی فعال می باشند و تحت حمایت قرار دارند.
پناهی در ادامه به تولید دو هزار و ۴۲۲ محصول دانش بنیان حوزه سلامت در شرکتهای دانش بنیان مستقر در دانشگاه های علوم پزشکی به منظور تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی اشاره نمود.
وی راه اندازی دفاتر مالکیت فکری در ۱۰ منطقه آمایشی کشور و پیگیری تخصیص خطوط اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد به صندوق های پژوهش و فناوری برای تخصیص منابع حمایتی به هسته های فناور و دانش بنیان را بعنوان بروندادهای تحقیقات و فناوری برشمرد.
پناهی تصریح کرد: نباید مقاله تبدیل به هدف غایی حوزه سلامت شود، باید توانمندی بوجود آمده را در چارچوب دانشگاه های نسل سوم و چهارم به قدرت به سمت تولید محصول سوق دهیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، تصریح کرد: باید بتوانیم نخبگان را در تراز جهانی آموزش دهیم و توان آنها را با ظرفیت سازی در جهت اهداف کلان کشور تقویت و هدایت نماییم.
پناهی به فعالیتهای موسسه نیماد اشاره نمود و اظهار داشت: در روز نخست گردهمایی هم یک برنامه تفسیری داشتیم. نیماد باید ابزاری برای ارتقا و رسیدن به دانش فناورانه و محصول محور باشد. تاکید داریم که نیماد برای تمام محققان در سرتاسر کشور باشد تا در جهت ارتقای دانش خود از مزایای آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: هدف از تأسیس این موسسه، ایجاد یک نهاد عالی رتبه علمی جهت رهبری، مدیریت، حمایت و توسعه تحقیقات علوم پزشکی در کشور شامل آموزش توسعه نوآوری و فناوری است.
پناهی اضافه کرد: توسعه فعالیت پارک های فناوری سلامت در برنامه حمایتی قرار دارد که با وزارت علوم هماهنگی هایی انجام شده است تا با سازو کار مشخص و راه اندازی پردیس سلامت با مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور در این حوزه هم گام های موثری برداشته شود.
وی اظهار داشت: دوره دکترای تخصصی فناوری محور با همکاری معاونت آموزشی تدوین شده است، ولی تاکید می کنم که باید در جهت محصول حرکت نماییم.
پناهی ضمن اشاره به حوزه توسعه فناوری سلامت اظهار داشت: در گفتگوهایی که با فعالان این حوزه داشتم، متوجه شدم هسته های فناور در فرآیند گرفتن مجوز به مشکل بر می خورند، باید این مساله را از راه تعاملات با نهادهای مختلف رفع نماییم تا زنجیره ارزش تولید در کشور را ساماندهی نماییم.
ایشان در ادامه به اهداف توسعه فناوری تا سال ۱۴۰۰ اشاره نمود و اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ باید نسبت تولید محصول به خدمت به تولید مقاله افزایش یابد. افزایش نسبت اختراعات به کل مقالات، افزایش متناظر نسبت به اختراعات تجاری شده، فروش یا انتقال فناوری حداقل دو درصد از محصولات دانشی ساخته شده دانشگاه ها، میزان جذب منابع از راه ارتباط دانشگاه ها با صنعت و جامعه حداقل به میزان ۲۰ برابر، تمرکز بر غذای سالم و گیاهان دارویی بعنوان مزیت ملی و غیره تحت الزامات اساسی است که در نظر گرفته شده است.
به قول معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، در برنامه ثبت ملی بیماری ها و نتایج آن هم در برنامه ماست، ولی نباید به ثبت آن اکتفا کرد و باید از نتایج این ثبت به صورت عملی بهره برد.
به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، وی ادامه داد: رفتار پژوهشگران ما در حوزه سلامت باید شایسته نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد و این را باید در کمیته ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی نظام مند نماییم.





منبع:

1400/09/19
14:43:35
5.0 / 5
1031
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد