نکسترو
مروری بر بررسی های یك پژوهش؛

بیماران مبتلا به فشار خون اطلاعات خودرا از كجا می آورند؟

بیماران مبتلا به فشار خون اطلاعات خودرا از كجا می آورند؟

پژوهشگران با انجام مطالعه ای در قالب یک طرح پژوهشی منابع کسب اطلاعات بیماران مبتلا به پرفشاری خون را بررسی کردند.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، پرفشاری خون به فشار سیستولیک بالای ۱۴۰ میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک بالای ۹۰ میلی متر جیوه گفته می شود. این بیماری قابل پیشگیری؛ یک عامل زمینه ای برای سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی احتقانی قلب، بیماری کلیوی پیشرفته و بیماریهای عروق محیطی است.

سواد سلامت امروزه نقش مهمی در افزایش سطح سلامت جامعه و بالا بردن کیفیت خدمات بهداشتی دارد. بیماران دارای سواد سلامت پایین و آگاهی کم تر، کنترل کم تری بر بیماری خود دارند و در نتیجه عوارض بیماری در آنها شدیدتر است.

جستجوی اطلاعات سلامت نقش مهمی در مدیریت بیماریهای مزمن مانند پرفشاری خون دارد. باتوجه به اهمیت این مساله پژوهشگران با انجام مطالعه ای، منابع اطلاعاتی مورد استفاده بیماران پرفشاری خون را مورد بررسی قرار دادند.

این مطالعه در سال ۱۳۹۶ بر روی ۳۹۶ بیمار مبتلا به پرفشاری خون انجام شد و پژوهشگران با استفاده پرسش نامه اطلاعات مربوط به بیماران را جمع آوری کردند.

در این مطالعه ۷۱ درصد از شرکت کنندگان زن و ۱۶.۲ درصد از افراد متاهل بودند. حدود ۶۰ درصد از افراد بین دو تا ۱۰ سال و حدود ۱۵ درصد کم تر از دو سال سابقه مبتلاشدن به پرفشاری خون داشتند.

نتایج این مطالعه نشان داد که بیشتر افراد بعد از مبتلاشدن در زمینه های مختلف، کسب دانش کرده بودند. عمده بیماران اذعان داشتند که کسب دانش موجب مراجعه کم تر آنان به پزشک شده است.

در این مطالعه بیشترین منابع اطلاعاتی افراد مبتلا به پرفشاری خون به ترتیب؛ پزشک و کارکنان بهداشتی (حدود ۶۰ درصد)، خانواده و دوستان (حدود ۳۱ درصد)، سایر بیماران (حدود ۲۶ درصد) و رسانه های جمعی (۲۴.۵ درصد) بود. همین طور حدود ۳۵ درصد از افراد معتقد بودند که مهم ترین دلیلهای عدم کسب اطلاعات، سخت بودن و عدم دسترسی به منابع اطلاعاتی است.

پژوهشگران این مطالعه می گویند: کلاس ها و بسته های آموزشی به دلیلهای مختلفی همچون محدودیت دسترسی اقشاری از جامعه به آن مانند سختی برگزاری، گرانی و عدم دسترسی بیماران مسن یا روستایی کم ترین استفاده را داشت که می توان با برنامه ریزی مناسب جهت برگزاری کلاس ها در مناطق محروم یا ارائه بسته های آموزشی در مراکز بهداشتی بطور رایگان این مشکل را برطرف کرد و گامی جهت ارتقای سواد سلامت بیماران برداشت و از مراجعات مکرر آنان که موجب صرف هزینه، وقت و انرژی فراوان می شود، کاهش داد.

این مطالعه برگرفته از طرح پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی جهرم است و در انجام آن آمنه مرزبان؛ پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، وحید رحمانیان و مرضیه زمانی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جهرم و اعظم نامدار؛ پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی فسا؛ مشارکت داشتند.

یافته های این تحقیق بهمن ماه سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی منابع اطلاعاتی مورد استفاده بیماران پرفشاری خون: یک مطالعه مقطعی در خودمدیریتی بیماری» در مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، انتشار یافته است.




1399/12/13
14:28:29
0.0 / 5
1096
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد