نکسترو
ستاری:

یك رام قطار ملی تا آخر بهمن ماه سال جاری تكمیل می شود

یك رام قطار ملی تا آخر بهمن ماه سال جاری تكمیل می شود

به گزارش نكسترو معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: ساخت یك رام قطار ملی برای مترو شامل هفت واگن تا آخر بهمن ماه سال جاری تكمیل می شود.



به گزارش روز شنبه مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، سورنا ستاری در جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در مورد پروژه ساخت یک رام قطار ملی، عنوان کرد: این پروژه کار بسیار بزرگی به حساب می آید و گام بزرگ برای انبوه سازی است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: الان داخلی سازی قطار در کشور از ۲۶ درصد به ۸۵ درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: هم اکنون ساخت یک واگن نهایی شده است و تا آخر بهمن ماه سال جاری ساخت یک رام قطار ملی شامل هفت واگن تکمیل خواهد شد.

همچنین حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی قبل از دستور این جلسه ضمن اشاره به پروژه ساخت یک قطار ملی برای مترو با همکاری جهاد دانشگاهی و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری عنوان کرد: حالا این پروژه در حال ساخت است. متأسفانه زمزمه هایی در خصوص خرید واگن از خارج از کشور مطرح شده که لزوم دارد رسیدگی شود.

وی افزود: پروژه ساخت یک رام قطار ملی با سرعت بالایی در حال پیشرفت است و تا بهمن ماه ۹۹ در تست سیر قرار می گیرد.

طیبی ابراز امیداواری کرد که ساخت یک رام قطار ملی مسیر خویش را بپیماید و استمرار یابد.

به گزارش نکسترو به نقل از ایرنا، سازمان جهاد دانشگاهی در برنامه ششم توسعه با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی همینطور مجلس شورای اسلامی، توافق کردند تا ۸۵ درصد واگن های قطار مترو ساخت داخل باشند.

رتبه ۱۷ ایران در مقاله نویسی کرونا

حسن قدسی پور، معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری در بخش دیگری از این جلسه اظهار داشت: یکی از اهداف مهم نقشه جامع علمی کشور رسیدن به مرجعیت علمی در سطح جهان است. بر مبنای «سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ هجری شمسی» بر اینکه ایران در سال ۱۴۰۴ به قدرت اول منطقه بدل شود، تاکید شده است. همینطور مقام معظم رهبری به دستیابی کشور به مرجعیت علمی در جهان تا ۵۰ سال آینده تاکید دارند.

وی افزود: رتبه و تعداد دانشگاه ها، مقالات انتشار یافته، زبان فارسی و... همچون شاخص های مهم برای رسیدن به مرجعیت علمی است.

قدسی پور در مورد نظام رتبه بندی QS توضیح داد: در نظام رتبه بندی QS دانشگاه ها ۶ شاخص بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرما نسبت اعضای هیأت علمی بین المللی، تعداد دانشجویان بین المللی، میزان استنادات به تعداد هر عضو هیأت علمی، نسبت ارزش هیأت علمی به دانشجو در چارچوب چهار حوزه آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی ارزیابی می شود.

معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری اضافه کرد: موسسه تکنولوژی MIT، دانشگاه استنفورد، دانشگاه هاروارد، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد، موسسه فناوری زوریخ سوئیس، دانشگاه کمبریج، امپریال کالج لندن، دانشگاه شیکاگو، دانشگاه UCL انگلستان و دانشگاه ملی سنگاپور بعنوان ۱۱ دانشگاه برتر جهان در نظام رتبه بندی ۲۰۲۱ QS معرفی شده اند.

قدسی پور در مورد رتبه دانشگاه های کشور در مقایسه با دانشگاه های منطقه در نظام رتبه بندی QS عنوان کرد: در بین کشورهای منطقه و آسیا، مالزی، عربستان سعودی، قزاقستان و امارات متحده عربی در چهار رتبه اول منطقه قرار دارند. کشور ایران با پنج دانشگاه شرکت کننده در این نظام با بهترین رتبه ۴۰۹ که در ارتباط با دانشگاه شریف است، جایگاه یازدهم منطقه و آسیا را در نظام رتبه بندی QS به خود مختص کرده است.

وی در ادامه به ارائه گزارش آمار تولیدات علمی ایران و جهان در حوزه کرونا ویروس بین سالهای ۱۹۵۱ تا ۲۰۲۰ با استناد به پایگاه اسکوپوس پرداخت و اظهار داشت: از سال ۱۹۵۱ کرونا ویروس در ورژن سارس و کووید و... وجود داشت و در سال ۲۰۱۹، ورژن کووید ۱۹ در جهان شیوع پیدا کرد.

معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری با اشاره به اینکه روند انتشار مقالات در زمینه کرونا از سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۱۹ روند ثابتی داشته، اضافه کرد: چهار مقاله در سال ۱۹۵۱ و تعداد ۴۸۵ مقاله هم در سال ۲۰۰۰ در زمینه کرونا انتشار یافته است.

قدسی پور عنوان کرد: در سال ۲۰۲۰ با انتشار کرونا تعداد ۶۷ هزار و ۷۱۲ مقاله در دنیا در زمینه کرونا ویروس منتشر گردید که از این تعداد سهم دانشمندان ایرانی هزار و ۸۸۴ مقاله است؛ ایران از لحاظ تعداد مقالات بارگذاری شده در زمینه کرونا در اسکوپوس رتبه ۱۷ جهان را به خود مختص کرده است.



منبع:

1399/08/25
23:09:51
5.0 / 5
1436
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد