نکسترو

افزایش تعداد دانشگاه های ایرانی در رتبه بندی کیو اس

افزایش تعداد دانشگاه های ایرانی در رتبه بندی کیو اس

نکسترو: در آخرین ویرایش رتبه بندی کیو. اس، تعداد دانشگاه های ایرانی از ۶ دانشگاه به ۷ دانشگاه بالا رفته است.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، رتبه بندی کیو. اس یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی است که توسط موسسه «کاکارلی سیموندز» انگلیس صورت می گیرد. این نظام رتبه بندی در تازه ترین ویرایش خود، نام ۱۵۰۰ موسسه برتر را از ۱۰۴ کشور جهان منتشر نموده است تا راهنمای دانشجویان در انتخاب دانشگاهی که می خواهند آنجا درس بخوانند، باشد.

بر اساس ویرایش ۲۰۲۴ نظام رتبه بندی جهانی دانشگاه های «کیو. اس.» که در سال ۲۰۲۳ میلادی انتشار یافته است، هفت موسسه (دانشگاه) ایرانی میان موسسه های برتر جهان جای گرفته اند. دانشگاه های «صنعتی شریف»، «تهران»، «صنعتی امیرکبیر»، «علم و صنعت ایران»، «شیراز»، «شهید بهشتی»، و «فردوسی مشهد» در جایگاه نخست تا هفتم ملی در این نظام رتبه بندی هستند.

در ویرایش پیشین این نظام رتبه بندی، ۶ موسسه (دانشگاه) از ایران حضور داشتند و تعداد دانشگاه های ایرانی در این نظام رتبه بندی نسبت به سالهای گذشته افزایش پیدا کرده است.

نظام رتبه بندی کیو اس ۹ سنجه کلیدی آوازه علمی، آوازه شغلی، نسبت دانشجو به هیئت علمی، سرانه استناد به هر عضو هیئت علمی، نسبت اعضای هئیت علمی جهانی، نسبت دانشجویان جهانی، شبکه جهانی پژوهش، برآیند شغلی، و پایداری را برای ارزیابی موسسه های دنیا می سنجد. منابع گردآوری داده برای اندازه گیری این سنجه ها؛ پیمایش های جهانی، نمایه استنادی اسکوپوس، و پرسشنامه ای است که موسسه ها پر می کنند.

در جدول یک، امتیاز، رتبه ملی، و رتبه جهانی موسسه های ایرانی در این نظام رتبه بندی و در جدول دو، امتیاز آنها در سنجه های متعدد آمده است.



بررسی امتیاز موسسه های ایرانی حاضر در این رتبه بندی نشان داده است که در سنجه «آوازه علمی»، دانشگاه تهران بیشترین امتیاز را کسب کرده است. در سنجه «هیئت علمی جهانی»، بیشترین امتیاز متعلق به دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. در سنجه «دانشجوی جهانی» دانشگاه فردوسی بیشترین امتیاز را دارد. بیشترین امتیاز در «سرانه استناد به هیئت علمی» هم متعلق به دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. در سنجه «شبکه جهانی پژوهش» دانشگاه تهران با فاصله بسیار زیاد از سایر دانشگاه های ایران، پیشتاز است. در سنجه «پایداری» هم دانشگاه شیراز بیشترین امتیاز را کسب کرده است.

دانشگاه صنعتی شریف با کسب رتبه اول ملی در سنجه های «آوازه شغلی»، «نسبت دانشجو به هیئت علمی» و «برآیند شغلی» در بین دانشگاه های ایران، به رتبه جهانی ۳۳۴ رسیده است.



بر اساس گزارش سال ۲۰۲۴ «کیو. اس.»، دانشگاه «ام آی تی » پیشگام است و «دانشگاه کمبریج»، «دانشگاه آکسفورد»، «دانشگاه هاروارد»، «دانشگاه استنفورد»، «کالج سلطنتی لندن»، «موسسه فناوری فدرال زوریخ، سوئیس.»، «دانشگاه ملی سنگاپور»، «کالج دانشگاهی لندن»، و «دانشگاه کالیفرنیا برکلی» در جایگاه دوم تا دهم هستند.

روش شناسی «کیو. اس.» در سال ۲۰۲۳ میلادی با تغییرهای مهمی همراه بوده است. تعداد سنجه های ارزیابی این نظام رتبه بندی از ۶ سنجه به ۹ سنجه افزایش پیدا کرده است و وزن سنجه ها هم تغییر یافته است. در جدول سه این تغییرها نشان داده شده اند.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، در این گزارش از داده های سامانه نما پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) استفاده شده است. سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) به پایش و گزارش پیرامون ۹۰ شاخص متعدد از ۵۵ نهاد جهانی در حوزه های علم، فناوری، و نوآوری می پردازد.






1402/04/11
08:13:08
5.0 / 5
320
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد